De 10 verste minilager-kundene

Den internasjonale bransjenettstedet Inside Self-Storage har publisert en liste over ” The 10 Worst Types of Self-Storage Customers”. Norske City Self-Storage kjenner ikke helt igjen sin egen kundebase i beskrivelsen, men tror enkelte av stereotypene går igjen i  alle bransjer.

Verst minilagerkunde

Plagsomme kunder finnes i alle bransjer, men da bransjenettstedet Inside Self-Storage spurt medlemmene av et lagerhotell-forum om å dele sine verste kundehistorier var de ikke forberedt på responsen. De fikk inn et vell av historier og samlet det til en liste med 10 stereotyper. Stereotyper vi ikke nødvendigvis har i Norge.

– Vi har nok en del av dem, men norske minilager-kunder er kanskje litt mer veloppdragne enn sine amerikanske kollegaer, sier Isak Larsson, sjef i City Self Storage Norge. – Og vi har kanskje litt mer system og ordna former for å håndtere konflikter. Det er gjerne i konfliktsituasjoner de dårlige kundeopplevelsene oppstår.

Det er likevel et par kundestereotyper minilager-sjefen kjenner igjen.

– ”Begravelsesagentene” har jeg vært borti. De er utrolig ubehagelige. En vil jo helst tro på det folk sier og ha sympati, men når bestemor dør for tredje gang er det ikke like greit. Da er det hyggeligere med ”pratmakerne”. De stjeler bare litt tid og har kanskje en god historie å by på, smiler Larsson.

Hvem er de 10 verste minilager-kundene? Det er mange som har bruk for et lager, og et lagringsselskap må kunne håndtere alle sammen. Men noen er litt vanskeligere enn andre. Her er Inside Self-Storage sin liste over de 10 vanskeligste.

1. Unnskyldningsmaskinen (The Excuse Machine)

Har alltid en unnskyldning for å ikke ha betalt regningen sin. Har mistet innlogging i banken, vært på lang ferie, hatt dødsfall i familien, PC-en crasha, håret gjør vondt … og så videre.

2. Reglene-gjelder-ikke-meg-typen (The ”Rules don’t apply”-guy)

Kjenner reglene men mener de ikke gjelder for seg. ”Jeg har alltid betalt. Dere kjenner meg”, ”Jeg har vært her siden dere åpnet. Du har bare jobbet her ett år. Jeg parkerer hvor jeg vil”

3. Drama-dronningen (The Weeper/Drama Queen)

Kommer i flere varianter, men hatr til felles at de presser frem krokodilletårer for å få sympati i en konfliktsituasjon. Forteller gjerne om problemer i heimen, slektninger som har dødd og andre emosjonelt ladde omstendigheter.

4. Verden skylder meg noe-fyren (The Entitled)

Gjerne en som er havnet i økonomiske vansker og mener at verden skylder han gratis tjenester. ”Hvorfor skal jeg betale for lagring? Jeg har viktigere ting å bruke penger på!”

5. Pratmakeren (The Endless Talker)

Har god tid, tusen historier å fortelle og null respekt for at ansatte kanskje har andre ting å gjøre/andre kunder å betjene.

6. Frøken Skjønner-Ikke (Little Miss Clueless)

Kunden som ikke har noen ide om hvorfor de får inkassovarsler eller andre typer advarsler. ”Men jeg har jo bare fått 3 purringer?”

7. Stinkbomben (The Aromatic)

Kundens som enten ikke har vasket seg på en stund, eller som bruker en liter parfyme om gangen.

8. Anklageren (The Blame-Gamer)

I stedet for unnskyldninger kommer denne typen med anklager og beskyldninger. ”Jeg hadde tømt lagerboden, jeg, men det er jo ingen container på stedet der jeg kan hive møblene jeg ikke vil ha med meg!”.

9. Begravelsesagenten (The Funeral Director)

Kan ikke betale leien i tide på grunn av en endeløs strøm av dødsfall i familien. Med dagens skilsmissestatistikk kan en sikkert ha noen sett med mødre og fedre, men enkelte minilager forteller om kunder som har 5-6 mødre som dør i løpet av året. Trist.

10. Juristen (Mr ”I Know My Rights”)

Denne typen ignorerer leieavtalen og slenger i stedet rundt seg med juridiske fraser som på ingen måte er relevante for situasjonen.

Se hele den engelske versjonen på Inside Self Storage sine hjemmesider.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Forbered deg på å rydde bort sommeren

Forbered deg til å rydde bort sommeren

Høsten er på vei for fullt, og tiden for å klippe gress, sitte ute på verandaen og på uteserveringen er snart over. Om ikke lenge skal alt av sommerutstyr vike for kjelker, vinterklær og spader. Men er du klar til å sette bort sommerutstyret?

Pant på flytteesker

Vi vil ha dine brukte flytteesker

Leier du lager hos City Self-Storage og har noen av våre flytteesker liggende? Lever eskene inn på Torshov og få pant for dem!

Studentlagring sammen

Slik får studenter bedre plass mens de sparer penger

Verken studentbudsjettet eller studenthybler er kjent for å være romslige, og stramt budsjett og plassmangel er problemer for mange. Vi har en løsning som gir studenter bedre plass, uten at det tar en stor bit av budsjettet.

Lager med fornybar energi

Strøm med opprinnelsesgaranti på lageret

For å bli et enda mer bærekraftig selskap ser vi alltid etter mer miljøvennlige løsninger i produksjon, daglig drift og på våre produkter. Et viktig tiltak er å optimalisere vårt strømforbruk og kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti.