CSS logo

Vurderer du å leie en lagercontainer til oppbevaring? Finn ut hva som er riktig for deg

Lurer du på om en container er et godt lagringsalternativ for deg? Med et utvalg av forskjellige lagringsløsninger tilgjengelige, kan det være vanskelig å vite hvilken type som passer best for dine behov. Vi hjelper deg her.

I dette blogginnlegget gir vi deg oversikt over hvilke typer lagringsplasser det finnes, slik du kan se om det å leie en lagercontainer er det riktige valget for deg.

Hva er forskjellen på en lagerplass, lagercontainer og et lager?

En lagerplass er en samlebetegnelse for et dedikert oppbevaringssted, uavhengig om hvor det er plassert.

En lagerplass kan altså være et oppbevaringsrom som du har hjemme, i et skur på tomten, en kjeller i huset eller et eksternt lager du leier.

 • En lagercontainer er derimot en unik form for en lagerplass.

Denne typen er ofte robust og vanligvis transportabel. Disse containerne er vanligvis laget av stål eller aluminium og er konstruert for å tåle vær og vind, slik at de kan plasseres utendørs i lengre perioder. Det finnes flere typer lagercontainere, og kan enten være plassert på tomten din, arbeidsområdet eller på en lageravdeling. Denne løsningen fungerer både for privatpersoner og bedrifter.

 • Et lager refererer som regel til et fysisk sted eller en bygning der varer, produkter eller materialer lagres, håndteres og administreres.

Dette kan være et større anlegg som brukes av bedrifter for å oppbevare sine produkter før de sendes til kunder. Et lager er som skreddersydd for bedrifter, men det finnes også andre typer lagringsløsninger for virksomheter som kan være mer gunstig avhengig av bedriftstype og behov.

 • Et minilager tilbyr lagerrom i forskjellige størrelser for privatpersoner eller bedrifter.

Disse bodene er vanligvis plassert i en større bygninger eller anlegg. Lagerbodene kan leies for kortere eller lengre perioder. Flere minilager tilbyr temperert lagerplass. Dette vil si at lagerrommene opprettholde en jevn og moderat temperatur, og laget for å beskytte de oppbevarte gjenstandene mot temperaturforandringer, enten det er kulde om vinteren eller høy varme om sommeren.

Senere i innlegget vil vi dykke mer ned i de ulike lagerløsningene, samt gi en oversikt av de vanligste fordelene og ulempene for hvert alternativ.

Men først bør du vurdere hvilke muligheter du har hjemme i boligen din.

Et stort walk-in skap, én av mange oppbevaringsplasser, i en bolig

Oppbevaringsmuligheter i hjemmet

Vurderer du om du trenger mer plass en det hjemmet tilbyr? Da er det greit å gå igjennom hvilke områder i boligen du kan utnytte og hva du bør tenke på når du oppbevarer her, før du tar valget om å leie eller kjøpe deg til ekstra plass.

Eksempler på lagerplass i hjemmet: Fordeler og ulemper

Kjeller

En kjeller er vanligvis inkludert når du som privatperson leier eller kjøper en viss type bolig.

For de som kjøper en bolig med en kjeller, kan et ekstra kjellerrom fungere som oppbevaringsplass. Andre bruker også hele kjelleren til oppbevaring. En kjeller gir god fleksibilitet og det at den er nær der du lever, gir mange fordeler.

En kjeller er vanligvis plassert i eller under bakkenivå. Ulempen er at dette område ofte er fuktig og kjølig, noe som kan påvirke visse eiendelers levetid.

Det er derfor viktig å beskytte tekstiler og følsomme eiendeler riktig, hvis du planlegger å lagre dem der.

En annen ulempe er at du heller ikke velge eller endre størrelsen på oppbevaringsplassen. Det er derfor ikke skreddersydd til mengden av ting du trenger å oppbevare.

Les mer om hvordan du kan beskytte eiendelene dine for lagring i kjelleren.

Loftet

Noen boliger og leiligheter tilbyr også et loft eller et loftsrom øverst i bygningen.

Loftet er et område i hjemmet som ofte blir brukt som lagringsplass.

Fordelene med å bruke loftet som oppbevaring er at det vanligvis er et stort og åpent område som kan romme mange gjenstander. Det er også vanligvis lett tilgjengelig via en loftstrapp eller en luke i taket, noe som gjør det enkelt å legge til eller fjerne ting.

Ulempene med loftet som lagringsplass inkluderer ofte varierende temperaturer gjennom året, spesielt om sommeren og vinteren, som kan påvirke visse typer gjenstander som elektronikk eller sensitive materialer.

Loftet kan også være vanskelig å organisere på grunn av skråtak og begrenset belysning. For noen loft kan det også være vanskelig å oppbevare store ting som møbler.

Et ekstra rom for oppbevaring

Noen boliger har spesifikke rom som enten kan brukes til oppbevaring eller designet for lagring som et skikkelig oppbevaringsrom eller et ekstra «walk-in»-skap.

Fordelene med et dedikert oppbevaringsrom er at det gir deg muligheten for å ha en lett tilgjengelig og tilpasset lagerplass med hyller, kroker og skap, noe som gjør det enkelt å holde orden og finne ting. Du kan også tilpasse rommet etter dine spesifikke behov og lagringskrav.

Ulempene med et ekstra rom for oppbevaring kan være begrenset plass avhengig av størrelsen på rommet. Det er også viktig å merke seg at hvis rommet ikke er riktig isolert, kan det ha lignende problemer med temperatursvingninger som loftet.

Boden:

En bod, enten den er knyttet til huset innvendig eller utvendig, er det vanlig å oppbevare gjenstander som hageredskaper, sykler, verktøy, overflødige ting, og sesongbetont utstyr.

Fordelene med en bod inkluderer at den gir en spesifikk og dedikert plass til lagring, noe som hjelper deg med å organisere og bedre kunne holde hoveddelen av hjemmet ryddig. Det kan også være lettere å organisere og finne ting i en bod med riktig bruk av hyller og oppbevaringsløsninger. Det fungerer også ofte som et ekstra rom.

Ulempene med en bod er at den vanligvis har begrenset plass, og det kan være utfordrende å få plass til alt du trenger, inkludert større gjenstander. Det kan derfor også være vanskelig å holde den ryddig eller bruke den som et ekstra rom på grunn av mange eiendeler.

Om du kun har en utendørs bod, er du også begrenset med hva du kan oppbevare der da du kun kan lagre gjenstander som tåler kulde. I tillegg kan en utvendig bod være mer utsatt for vær og vind, så det er viktig å sikre at gjenstandene dine er godt beskyttet og står stødig.

Oppbevaring i hjemmet: Oppsummert

Har du god plass i hjemme, er det ikke alltid nødvendig å leie eller kjøpe til seg ekstra plass.

Det kan likevel bli nødvendig om du har mange sensitive eiendeler som for eksempel mistrives i fuktige områder eller i visse temperaturer.

Uavhengig, hvor du oppbevarer er det nødvendig å vite hvordan du pakker tingene dine inn riktig, slik du kan beskytte dem på best mulig måte.

Har du Ikke nok plass til oppbevaring hjemme? Da kan det være lurt å vurdere å leie den ekstra plassen. Spørsmålet er kanskje hvilken type lagringsløsning som er riktig for deg? Og om en lagercontainer er det beste valget?

Behov for ekstra plass? Få oversikt over forskjellige lagerløsninger

Trenger du å leie eller kjøpe deg til ekstra plass? Da er det lurt å ha en oversikt over hvilke lagerløsninger som finnes og hva de innebærer, samt fordeler og ulemper med de ulike alternativene.

Dette vil gi deg et bedre grunnlag til å ta det rette valget for dine behov.

Lagercontainer

City Self-Storage container

En lagercontainer kan du leie eller kjøpe. De kommer i forskjellige størrelser og materialer. De kan plasseres der du ønsker lagre eiendelene dine eller på en dedikert plass som utleier tilbyr.

Det finnes ulike typer containere tilpasset ulike behov, de som plasseres på en byggeplass, på din private tomt, på et containeranlegg eller som fraktes for å levere blant annet frysevarer eller mat.

Om du ikke er en bedrift som trenger spesial containere som kjøle- og frysecontainere, tankcontainere for flytende varer eller kontorcontainere, er standard lagringscontainer den mest vanlige typen.

Denne lagercontainer er ofte brukt for generell oppbevaring av eiendeler og gjenstander, men kan også brukes til frakt av varer. De kommer i forskjellige størrelser slik du kan velge den størrelsen du trenger. I tillegg er de vanligvis laget av stål og er vanntette, men normalt ikke isolerte eller klimakontrollerte.

Har du ikke behov for ekstra plass generelt, men trenger å gjøre din flytting enklere? Da kan en flyttecontainer være løsningen.

Du kan enten velge å flytte dine ting inn i en container som er plassert på en lageravdeling nær det nye stedet, eller du kan velge å leie en container som leveres til deg og deretter transporteres til det nye stedet etter å ha blitt fylt opp. Denne typen er designet for å lette flytteprosessen for privatpersoner eller bedrifter, og brukes vanligvis når noen skal flytte fra en bolig eller et kontor til en annen.

Fordelene:

Fordelen med en container som lagerplass er nettopp fleksibiliteten med å kunne ha den nær og flytte den ved behov. Ved å ha den på en lageravdeling har du som regel drive-in tilgang som gjør det lett å laste tingene inn i containeren. I tillegg må du ikke igjennom en bygning, men kan bare kjøre direkte til din plass, noe som kan være nokså tidsbesparende.

Det er også et godt alternativ hvis du kun skal oppbevare gjenstander som tåler temperatursvingninger. De er vanligvis laget av solid stål eller aluminium, noe som gir god beskyttelse for lagrede eiendeler mot vær, vind og tyveri.

Skal du flytte kan en flyttecontainer være en smidig og lett løsning som gjør flytteprosessen mye enklere, spesielt om du skal flytte til en annen by eller langt fra der du bodde.

Ulempene:

Hvis du skal plassere containeren på tomten din i en kort periode, trenger du ikke byggetillatelse. Hvis den skal stå der permanent, eller hvis den skal stå på en byggeplass eller kommunal eiendom, er det best å sjekke reglene i kommunen da dette kan variere. Det kan nemlig hende at du må søke om tillatelse.

Siden materialet på lagringscontaineren kan variere, er det viktig å planlegge hva du skal oppbevare i den og i hvilken årstid. Noen selskaper tilbyr tilleggstjenester som isolasjon, strøm, varme og lignende, mens mange andre ikke tilbyr dette da en container skal være en enkel og simpel lagerløsning.

Hvis containeren ikke er isolert, anbefales det ikke å lagre visse eiendeler som for eksempel elektronikk og maling, da disse kan skades av temperatursvingninger og fuktighet. Hvis du skal lagre følsomme eiendeler, bør du gjøre dette i tempererte og oppvarmet lagringsrom, hvor temperaturen ikke faller under null grader.

Det kan også være vanskeligere å holde lagercontaineren ryddig og oversiktlig på grunn av containerens utforming. Å få tilgang til ting som er plassert langt bak eller nederst i containeren, spesielt hvis den er fullpakket, kan være litt mer utfordrende enn andre løsninger.

Ekstra kostnader. Kostnadene varierer basert på leverandøren og hvilken type container. Kjøper du betaler du bare én gang, men dette er ofte dyrere enn å leie, spesielt på en gang.

Skur

Et skur ute i hagen som kan brukes til oppbevaring

Et skur kan du som tomteeier kjøpe eller bygge for å ha på tomten. Det er en liten, enkel og mer primitiv bygning, hvor man vanligvis oppbevarer gjenstander og ting som hageredskaper, verktøy, sykler, snowboards, ski og lignende.

For at skuret er mest mulig sikker for ytre påvirkninger da det står utendørs bør du bygge skuret med:

 • Isolasjon: Legge til isolasjon i skuret for å redusere temperaturvariasjoner.
 • Ventilasjon: Sikre god ventilasjon for å redusere fuktighet og mugg.
 • Tetting: Riktig tetting av skuret for å forhindre vanninntrengning.
 • Værbeskyttelse: Legge til solskjerming eller beskyttelse mot vær for å redusere solskader.

Du kan også vurdere om det å installere klimakontroll er rett for deg og ditt bruk.

Fordelene:

Fordelen er igjen fleksibiliteten og muligheten til å ha alt nært tilgjengelig. Med et skur på eiendommen har du tingene dine nærmere tilgjengelig når du trenger dem, i stedet for å måtte reise til et eksternt lagringsanlegg.

I tillegg eier du skuret selv, og kan dermed følge dine egne regler.

Du kan også selv velge størrelsen på skuret, og innrede det som du ønsker. Du har dermed kontroll over designet, og kan tilpasse det til dine spesifikke lagringsbehov og tilpasse utformingen for å passe til utseendet på resten av eiendommen.

Det er mulig å innføre mange tilleggsmateriale og konstruksjonstiltak som nevnt ovenfor, som minsker risikoen for skade på grunn av ytre påvirkninger.

Et velbygd og attraktivt skur kan øke verdien av eiendommen din. Potensielle kjøpere kan se på et skur som en ekstra fordel og et tiltalende trekk.

Ulempene:

Ulempen med et skur er at det ofte er regler som må følges. Det kreves ikke byggetillatelse, men regler angående størrelse og plassering kan være begrensende. Derfor krever det at du setter deg inn i regler før du velger denne løsningen. I tillegg kan plasseringen av skuret på eiendommen være begrenset av lokale regler og estetiske hensyn. Noen nabolag eller boligområder har restriksjoner på størrelse, høyde og plassering av skur.

Et skur blir vanligvis en permanent del av eiendommen, og kan ikke tas med deg hvis du flytter. Når du først har bygget et skur eller en annen form for byggverk på din tomt utendørs, blir det vanligvis igjen på eiendommen når du selger den. Det vil si du muligens må gjøre det på nytt eller finne en ny lagringsløsning på det nye stedet. Dette kan derfor være en ulempe hvis du planlegger å flytte på sikt.

Bygging av et skur kan være en betydelig investering avhengig av størrelse, materialer og design. Dette inkluderer materialkostnader, og arbeidskostnader hvis du ansetter profesjonelle håndverkere.

Et skur krever jevnlig vedlikehold for å sikre at det forblir i god stand. Dette inkluderer maling, reparasjoner av tak, dører, og generell inspeksjon for å sikre at det ikke er skader.

Selv om et skur gir ekstra lagringsplass, er plassen fortsatt begrenset og kan ikke endres. Det kan være nødvendig å planlegge nøye for å optimalisere lagringskapasiteten og unngå overfylling.

Begrenset med ting du kan oppbevare i skuret. Litt avhengig av skuret du bygger, bør du kun lagre ting som tåler temperatursvingninger. For eksempel kan varme skade elektronikk, malingsprodukter, og andre følsomme gjenstander. Kulde kan føre til sprengning av beholdere med flytende innhold, skade på treverk, eller fryse skjøre gjenstander. Derfor bør du kun lagre gjenstander som er robuste som sykkel, verktøy og sportsutstyr som ski og snowboard.

Generelt er skuret mer utsatt for vind og vær enn andre lagringsløsninger. Skuret er derfor utsatt for fukt, varme, kulde, tungt regn, snøsmelting, oversvømmelser, vindskader, og eksponering for sollys.

Eksternt minilager i en lagerbygning

Et åpen minilager-bod i et City Self-Storage lagerbygning

Et eksternt lager er en lagerplass eller fasilitet som ligger utenfor hjemmet eller virksomheten din.

Som nevnt tidligere er et lager som regel kjent for å være en større plass for bedrifter hvor de kan håndtere sine varer før de sender dem ut til kunden. Dette er som regel kun relevant for store bedrifter som trenger ekstra administrasjon og personale.

Mens et minilager er mange store og små lagerrom plassert i et lagerbygg. Disse bodene leies vanligvis ut til både privatpersoner og små- og mellomstore bedrifter.

Et tips for bedrifter som trenger å lagre varer er å lete etter sentrale anlegg, men også etter anlegg som er lett tilgjengelige og har en lastesone.

Fordelene:

Høy sikkerhet både mot ytre påvirkninger som klima og tyveri.

Mange minilager tilbyr tempererte rom, noe som gjør at lagerbodene er klimakontrollerte og går ikke under null grader. Dette gjør at du kan lagre alle slags gjenstander i denne lagerløsningen.

Det er enkelt å justere størrelsen på lagerplassen når du trenger det, derfor leier du bare den plassen du trenger uten bekymring rundt fremtiden.

Et minilager gir ofte større fleksibilitet da du hos visse leverandører kan leie uten bindingstid, i tillegg kan du enkelt justere størrelsen når du trenger større eller mindre plass uten ekstra omkostninger.

Noen leverandører tilbyr også tilleggstjenester eller har gode tilbud hos samarbeidspartnere.

Selvbetjent og som regel lange åpningstider, som gjør det enkelt å benytte seg av lagerrommene når du har behov uten å må forholde deg til ansatte av lageret.

Tilgang til kundeservice, og dermed hjelp når behovet skulle oppstå.

Det er lettere å finne et minilager som ligger sentralt eller flere steder i området du bor, enn andre lagringsløsninger.

Ulemper:

Behov for forsikring. Når sant skal sies, bør du generelt ha en forsikring på all innboet ditt, så vel som din oppbevaringsplass som ikke er inkludert i hjemmet. Men leier du et minilager, er det et krav at du har forsikring på lageret da de ikke er forsikret av leverandøren.

Hvis du trenger daglig tilgang til lagrede gjenstander, kan avstanden til minilageret føles upraktisk. Dette gjelder spesielt hvis anlegget er langt fra hjemmet eller arbeidsplassen din.

Månedlige kostnader. Istedenfor å eie eget skur, blir det månedlige kostnader ved å leie en ekstern lagerplass. Vær obs på at noen leverandører har skjulte omkostninger sånn som strøm.

Fordeler ved å leie minilager hos City Self-Storage
En tralle med City Self-Storage esker og plante inn et en åpent lagerbod

Hvis du vurderer å leie et eksternt minilager hos City Self-Storage, kan du gå gjennom noen av fordelene vi har oppsummert nedenfor og se om det er et passende alternativ for deg:

 • Leier temperert og klimakontrollert minilager
 • Dyktig og serviceinnstilt personale som du enkelt kan kontakte på telefon eller mail
 • Lang erfaring og ekspertise siden 1993
 • Høy sikkerhet med alarmsystem, videovovervåking og personlig adgangskode
 • Rundt omkring i Norge, med sentrale beliggenheter og god tilgjengelighet
 • Konkurransedyktige priser
 • Selvbetjening
 • Lange åpningstider
 • Fleksible leieavtaler
 • Ingen skjulte kostnader
 • Stort utvalg av størrelser på lagre og enkelt å bytte når behovene dine endres

Les mer om fordelene med å leie et City Self-Storage minilager.

Hvilket lageralternativ bør du velge?

Vi har gått gjennom noen av de ulike lagringsalternativene som er tilgjengelige, slik at du kan ta en beslutning basert på dine behov.

I dette innlegget har du fått oversikt over hva en lagercontainer er, de ulike typene som finnes, samt dens fordeler og ulemper. Vi har sett at lagercontainer ikke bør oppbevare sensitive eiendeler som elektronikk og maling, men er god når du skal flytte eller har robuste og store eiendeler som skal oppbevares, og mye mer.

Bruk denne oversikten til å sammenligne med de andre lagertypene. På denne måten kan du se om det å leie en lagercontainer er den rette løsningen for deg.

Uansett om du kan utnytte hjemmets oppbevaringsplasser på en bedre måte enn det du gjør i dag, eller om du trenger å leie eller kjøpe en lagerløsning for å få bedre plass, vet du nå både fordelene og ulempene med de ulike alternativene.

Det vil gjøre det mye lettere å velge hvilken lagerløsning du skal velge.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.