CSS logo

Flytte fra enebolig til leilighet? Her er noen nyttige tips
Publisert januar 1, 2024

Å flytte fra enebolig til leilighet krever ofte en del rydding og organisering av eiendeler og møbler. Vi har samlet noen av våre mest nyttige tips.

Har man bodd i en stor enebolig i mange år, er det vanlig at man har fått samlet seg en del ting, spesielt hvis man har hatt et lager eller loft der man har lagt ting som ikke blir brukt med jevne mellomrom. Dette gjør at man ofte har mye å gå igjennom når man flytter fra større til mindre.

Det er sjelden at man flytter fra ett bosted til et annet på én og samme dag. Vanligvis er det en overgangsperiode. Dette gir deg en mulighet til å ta deg tiden til å rolig finne plass til møblene dine i ditt nye hjem.

Hvordan skal jeg rydde? Det er så vanskelig å vite hvor jeg bør starte …

Begynn å rydde i god tid

Å rydde er vanskeligere enn det høres ut som. Plutselig står du der omgitt av ting. Ting som enten har sentimental verdi, har hatt stor nytteverdi opp til nå eller ting som du er glad i eller liker. Plutselig vil du ikke kvitte deg med noe, men du vet at det er knapt med plass på det nye stedet.

Begynn derfor å rydde i god tid, for det vil ta tid!

Det som har sentimental verdi kan du se om du har mulighet til å beholde, enten i boden på det nye stedet, i leiligheten eller på en ekstern lagerplass.
Om du ikke har mulighet til å beholde eiendelen, kanskje noen i familien eller slekten vil overta?

Hvordan begynner jeg å rydde?

  1. Rydd i det du har duplikater av.
  2. Deretter rydd i det som ikke har sentimental verdi, og som ikke blant de tingene du er mest glad i.
  3. Selg eller gi bort tingene som ikke ble videre med til neste runde, så blir det lettere fremover.

Pakke og organisere

Når du har ryddet ferdig, er det på tide å pakke og organisere tingene dine slik at det er enkelt å frakte dem inn og ut av flyttebilen. For å unngå skader på eiendelene dine, sørg for at du har beskyttet dem riktig.

Dagen før det første flyttelasset, kan du organisere alt slik at du vet i hvilken rekkefølge tingene skal pakkes i bilen.

Jeg har ikke rukket å rydde, og nå er flyttedagen her! Hva gjør jeg?

Noen ganger skjer det ting som gjør at alt ikke alltid går som planlagt. Det er kanskje noen timer igjen før flyttebilen kommer. I panikk kan det føles enklest å enten kjøre alt til søppelfyllingen eller stappe alt inn i den nye og mye mindre boligen din.

Men et alternativ er at du leier et midlertidig lager for å oppbevare eiendelene dine, så du i ro og mak kan flytte inn i ditt nye hjem, og kun ta, litt etter litt, inn det som passer til det nye stedet.

Du kan enkelt leie et lager hos oss på nett eller via telefon. Vi ordner et lager til deg på samme dag (i våre åpningstider). På denne måten slipper du å ta noe på sparket. I tillegg får du har god tid til å få oversikt over hvor mye som faktisk får plass, og du får tid til å se hvilke av dine tidligere ting som virkelig passer inn i det nye stedet.

Hvis du bruker et flyttefirma som er en av våre samarbeidspartnere, vet de hvordan de skal flytte eiendelene dine inn i vårt lager.

Flere flyttetips

Ønsker du å få flere flyttetips? Da er denne bloggsiden for deg: Flyttetips.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.