3 trinn for å leve på mindre plass

Kan du klare deg med mindre ting, men samtidig føle at du har mer, og bo på mindre plass? Det mener designeren Graham Hill at du kan klare. Les om hans tre måter hvor lite gjort på en god måte kan gi mer.

I forlengelsen av innlegget «Krev plassen tilbake», dykker vi ned i konseptet «Less is more», utviklet av designeren Graham Hill. Der insentivet bak innlegget «krev plassen tilbake» er ren nødvendighet, er Hills perspektiv enda mer fokusert på glede og overskudd. Det er jo en veldig oppløftende måte å se på temaet . Vi gjennomgår Hills 3-trinns modell til «less i more».

Hill mener at «Less done well can equal more” (Lite gjort bra gir mer), og han gir tre måter å gjøre det på: edit ruthlessly, think small og multifunctional spaces and housewares.

Edit ruthlessly (Sorter hensynsløst)

Dette er på en måte en hjertevarm tanke, hvor du skal sortere bort de tingene som ikke gir deg glede lenger. Hva med skjorten du pakker med hver gang du flytter, men som ikke har blitt brukt på flere år? Sorter den ut. Når du får sortert bort de tingene du er likegyldige til, som ikke gir deg glede, står du igjen med det som har en mening for deg, som gir deg glede.

Think small (Tenk smått)

Behøver du et spisebord med plass til ti gjester? Bruker du noensinne den kjempe-salatskålen som tar opp halve kjøkkenskapet? Hvorfor har du 6 kokeplater når du kun bruker 3 av gangen?

Multifunctional spaces and housewares (Multifunksjonelt hjem og møbler)

For å få det meste ut av plassen du har til rådighet kan møblene og ting brukes til mer enn en ting. Prøv å finn løsninger som fungerer for deg, for eksempel oppbevaring i sofaen, en seng som kan bli om til et bord hvis den settes opp mot veggen eller et bord som kan gjøres større ved behov, og som har oppbevaringsplass under (dette er også løsninger som gjør at du kan utnytte plassen i en lagerbod best mulig).

Vi kan ikke si med sikkerhet at du faktisk vil bli gladere ved å leve etter disse tre punktene. Men vi synes det er en positiv måte å optimalisere sitt hjem så godt som mulig.

Står du igjen med dyrebare og viktige ting som du ikke får plass til, kan et eksternt lagerrom være en god løsning for deg. Du kan finne våre minilager her, og dersom du har spørsmål om lagring kan du gjerne kontakte vårt kundesenter.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Forbered deg på å rydde bort sommeren

Forbered deg til å rydde bort sommeren

Høsten er på vei for fullt, og tiden for å klippe gress, sitte ute på verandaen og på uteserveringen er snart over. Om ikke lenge skal alt av sommerutstyr vike for kjelker, vinterklær og spader. Men er du klar til å sette bort sommerutstyret?

Pant på flytteesker

Vi vil ha dine brukte flytteesker

Leier du lager hos City Self-Storage og har noen av våre flytteesker liggende? Lever eskene inn på Torshov og få pant for dem!

Studentlagring sammen

Slik får studenter bedre plass mens de sparer penger

Verken studentbudsjettet eller studenthybler er kjent for å være romslige, og stramt budsjett og plassmangel er problemer for mange. Vi har en løsning som gir studenter bedre plass, uten at det tar en stor bit av budsjettet.

Lager med fornybar energi

Strøm med opprinnelsesgaranti på lageret

For å bli et enda mer bærekraftig selskap ser vi alltid etter mer miljøvennlige løsninger i produksjon, daglig drift og på våre produkter. Et viktig tiltak er å optimalisere vårt strømforbruk og kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti.