Skip to content

3 trinn for å leve på mindre plass

Kan du klare deg med mindre ting, men samtidig føle at du har mer, og bo på mindre plass? Det mener designeren Graham Hill at du kan klare. Les om hans tre måter hvor lite gjort på en god måte kan gi mer.

lev på liten plass

I forlengelsen av innlegget «Krev plassen tilbake», dykker vi ned i konseptet «Less is more», utviklet av designeren Graham Hill. Der insentivet bak innlegget «krev plassen tilbake» er ren nødvendighet, er Hills perspektiv enda mer fokusert på glede og overskudd. Det er jo en veldig oppløftende måte å se på temaet . Vi gjennomgår Hills 3-trinns modell til «less i more».

Hill mener at «Less done well can equal more” (Lite gjort bra gir mer), og han gir tre måter å gjøre det på: edit ruthlessly, think small og multifunctional spaces and housewares.

Edit ruthlessly (Sorter hensynsløst)

Dette er på en måte en hjertevarm tanke, hvor du skal sortere bort de tingene som ikke gir deg glede lenger. Hva med skjorten du pakker med hver gang du flytter, men som ikke har blitt brukt på flere år? Sorter den ut. Når du får sortert bort de tingene du er likegyldige til, som ikke gir deg glede, står du igjen med det som har en mening for deg, som gir deg glede.

Think small (Tenk smått)

Behøver du et spisebord med plass til ti gjester? Bruker du noensinne den kjempe-salatskålen som tar opp halve kjøkkenskapet? Hvorfor har du 6 kokeplater når du kun bruker 3 av gangen?

Multifunctional spaces and housewares (Multifunksjonelt hjem og møbler)

For å få det meste ut av plassen du har til rådighet kan møblene og ting brukes til mer enn en ting. Prøv å finn løsninger som fungerer for deg, for eksempel oppbevaring i sofaen, en seng som kan bli om til et bord hvis den settes opp mot veggen eller et bord som kan gjøres større ved behov, og som har oppbevaringsplass under (dette er også løsninger som gjør at du kan utnytte plassen i en lagerbod best mulig).

Vi kan ikke si med sikkerhet at du faktisk vil bli gladere ved å leve etter disse tre punktene. Men vi synes det er en positiv måte å optimalisere sitt hjem så godt som mulig.

Står du igjen med dyrebare og viktige ting som du ikke får plass til, kan et eksternt lagerrom være en god løsning for deg. Du kan finne våre minilager her, og dersom du har spørsmål om lagring kan du gjerne kontakte vårt kundesenter.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Siste innlegg

Råd når du flytter ut for første gang

Råd når du flytter ut for første gang

Det er mange som skal starte å studere til høsten, og kanskje er du en av dem som skal flytte ut for første gang. Det er mange viktige ting du må huske på og tenke over når du flytter ut. Vi hjelper deg å huske dem.
5 tegn på at det er på tide å rydde i boden

5 tegn på at det er på tide å rydde i boden

Kjellerboden kan være en velsingnelse for å få unna alt man ikke vil ha inne i leiligheten. Det er fort gjort å stadig fylle på, og systemet kan falle sammen. Litt rot går greit, men når e det på tide å rydde i boden?
3 Pakketips før du lagrer

3 Pakketips før du lagrer

Skal du pakke ned lagre eiendelene dine før de lagres over en kort eller lengre periode? Gjør lagringen litt enklere for deg selv – følg disse tre pakketipsene før lagring.
3 tips for litt mindre stress ved flyttingen

3 tips for litt mindre stress ved flyttingen

Flytteprosessen er hektisk. Vi har alle vært der, når vi egentlig bare vil rive oss i håret, slå i veggen, bare droppe det hele. Vi har funnet noen løsninger som kan gjøre det litt mer hyggelig, og litt mindre stressende.

Vi bruker cookies for å sikre den beste opplevelsen på vår nettside. Ved videre bruk av siden aksepterer du dette.

Les mer >