CSS logo

Krev plassen tilbake – 9 life hacks for små hjem
Publisert september 14, 2018

Bor du smått, slik som jeg? Da kjenner du helt sikkert følelsen av at det er for mange møbler på alt for liten plass. Les hvordan du kan få maks ut av den plassen du har, og hva du kan gjøre me det du ikke trenger akkurat nå.

Det er to store poenger å ta med seg når man skal gjøre klart til å bo smått:

  • Sørg for at gulvet holdes så fritt som mulig, så rommet ikke ser alt for fullt ut.
  • Utnytt høyden når du ikke har så mange kvadratmeter.

Det er kanskje lettere sagt enn gjort, for de fleste møbler er laget for å ta opp gulvplass, og det er ikke i den retningen vi skal gå her. Nedenfor finner du flere ideer til hvordan du kan få et romslig og praktisk hjem i selv den minste bolig.

Av med deres…ben!

Det er ikke helt det Hjerter-Dame konstant roper i Alice i eventyrland, men noe skal av for å skape bedre plass. Ta av beina på møblene, så skal du se at det kan skje under for plassen. Vi gir flere eksempler på benløse møbler.

Svevende skrivebord

En ting som fort kan ta opp mye plass er skrivebordet. Pakk det bord, og bruk i stedet en dyp hylle som du henger opp på veggen. Det er en enkel vei til et fritt gulv og følelsen av mer plass. Når du ikke sitter ved bordet tar det ikke opp mer plass enn en hylle.

Spisebord on-demand

Du kan også lage ditt eget spisebord on-demand med et vegghengt spisebord som kan klappes sammen når det ikke brukes. Når du er i gang, heng samtidig opp stolene på et par kroker ved siden av, så får du de bort også. Det er smart i et smalt kjøkken med lite plass, også er det noe veldig hyggelig med å sitte ved et bord på kjøkkenet.

Hengende nattbord

Også de helt små bord som nattbordet kan henges opp. Det ser veldig smart og moderne ut hvis det henger fra taket i tynne tråder. Kanskje er det litt usikkert, men livet skal leves litt på kanten en gang imellom. Er du nervøs for at bordet blir for ustødig kan du også bruke en liten hylle montert på veggen. En miniatyrversjon av et svevende skrivebord!

Gjør-det-selv garderobe

Men nok om bord, nå har vi kommet oss gjennom dem. Du skal også bestemme deg for hvor skapet skal stå – eller henge. Hengende klesskap kan kjøpes, men du kan også enkelt lage et selv. Det eneste du trenger er noen hyller og noe å henge dem opp med. Fest braketter og hyller på veggen, så kan du legge sammen tøy i disse. Noen av brakettene kan du snu, og henge kleshengere på. Synes du ikke det ser pent ut når det er åpent kan du henge en gardin foran.

Bruk høyden

Har du få kvadratmeter å boltre deg på, kan du bruke høyden for å få plass til alt. Vi kommer med fire tips til hvordan du kan utnytte høyden i ditt lille hjem.

Mirror, mirror on the wall

Et lite rom kan se både større og høyere ut hvis du henger store speil på veggene. Effekten kan bli ekstra stor hvis speilet går fra gulv til tak. I tillegg ser det veldig fint ut med slike store speil, som kan kaste lyset rundt i rommet.

Hyller over ovnen

Selv om ovnen tar gulvplass er det mye plass over den. Få litt ekstra oppbevaringsplass med en hylle over ovnen. Bare pass på å sette den høyt nok, slik at det ikke blir brannfare eller den tar all varmen i vinter.

Bokhyller i høyden

Du kan også henge bokhyller på veggen, så sparer du gulvplass. I Hyllene kan du også sette kurver eller bokser, så kan du gjemme små ting som ellers ville gjort det rotete.

Gå til sengs

Vårt siste hack er ikke for deg med høydeskrekk. For sengen skal opp til taket – som en ekstra stor køyeseng – så kan du få plass til enten sofaen, skrivebord eller spiseplass under. Også får du jo nesten et hjem på to etasjer!

Og resten…?

Noen ganger er det bare ikke plass til alt. Du har kanskje allerede både skrivebord, seng, spisebord og kanskje andre møbler, og hvor skal du gjøre av det? På et eksternt lager kan du få midlertidig oppbevaringsplass, sånn at dine ting kan stå trygt inntil du får et større hjem. Kontakt våre lagereksperter og få bukt med din plassmangel i dag.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.