Chat with us, powered by LiveChat

Vinterlagring – hvordan bør du oppbevare i vinter?

Når kuldegradene kommer snikende er det et sikkert tegn på at noen ting skal settes bort. Da er det flere hensyn som skal tas for at eiendelene skal vare så lenge som mulig. Vi hjelper deg med en oversikt over ting du må huske før du setter det bort.

Vinterlagring hus med istapper på taket

Garasjen

Har du garasje er dette et naturlig sted å sette bort sesongutstyr, hagemøbler, og kanskje klær. Mye tåler nok å stå her, men husk at dersom garasjen ikke er isolert, blir det fort minusgrader der i vinter. Vær også obs dersom det er høy luftfuktighet i garasjen, da dette kan gjøre store skader.

Lofts- eller kjellerboden

Så lenge du har en lofts- eller kjellerbod er det et kjempefint sted å sette alt som må unna. Det er kort vei, og veldig tilgjengelig hvis du plutselig trenger noe. Også her bør du ta hensyn til at temperaturene kan svinge kraftig dersom det er dårlig isolert, og at luftfuktigheten kan bli høy.

De fleste møbler, klær, og utstyr kan ta skade dersom luftfuktigheten er for høy, eller hvis det drypper vann direkte på dem. Ser du tegn til at dette kan skje i din bod, kan det være lurt å lete etter alternative steder å sette eiendelene.

Ekstern lagerbod

Finner du ut at boden du har hjemme ikke egner seg til vinterlagringen, eller du ikke har bod hjemme, kan du leie en ekstern lagerbod. Skal du lagre noe som er ømfintlig for temperatursvingninger, er det lurt å lagre i tempererte boder. Våre tempererte lagerboder er innendørs, og skal holde plussgrader, slik at du kan lagre det som ikke tåler minusgrader. Du kan leie så mange kvadratmeter som du har bruk for, og besøke når du har behov inennfor lagerets åpningstider.  I flyttebutikkene tilknyttet minilageret finner du lagereksperter som gjerne bidrar til å finne riktig lagerstørrelse for ditt behov. Du kan reservere en lagerbod her, eller kontakte våre eksperter her.

Relatert: Les mer om hva temperert lager betyr hos oss.

Hva bør du ikke lagre i minusgrader i vinter?

Noen ting bør helst ikke lagres et sted det er fare for minusgrader i vinter. Her er en liste over ting du ikke bør lagre i garasjen eller i boden hjemme dersom det er fare for at minusgradene kommer i løpet av årstiden.

Maling

Lar du den stå ute i garasjen, eller i en kjellerbod som får minusgrader om vinteren, kan maling fryse. Ifølge IFI anbefaler malingseksperter å ta en kikk i uteboder for beis og maling, og sette det frostfritt over vinteren.

Dersom malingen fryser kan den miste sin evne, og det er egentlig bare å kaste den. Dette gjelder spesielt vannbasert maling, som helst ikke skal oppbevares kaldere enn 5 grader. Heller ikke maling med akrylbindemiddel tåler frost. En generell regel er å sjekke etiketten på malingsspannet for å se anbefalinger.

Skal malingen holde seg gjennom vinteren er det også viktig at den er helt lukket og tett når den lagres, slik at den ikke blir tørr.

Elektronikk

Det meste av elektronikk kan være følsomt for store temperatursvingninger, og kan ta skade dersom de ligger et sted hvor temperaturene endres mye, eller det kan bli veldig kaldt. Det rådes derfor til å lagre elektronikk et sted hvor temperaturene holder seg relativt stabile, og ikke går under null grader.

Sommerutstyr

Utstyr som høytrykksspyler, eller annet hvor det kan ligge rester av vann, bør ikke stå i minusgrader. Vannrester kan fryse, og føre til at pakninger sprenger, eller at maskinen tar skade på annet vis. Dersom du ikke fyller frostvæske på maskinen bør den stå et temperert sted gjennom vinteren slik at den ikke blir ødelagt.

Relatert: Er du klar for vinterlagringen? Les hvordan du kan forberede deg for at sommermøbler og klær skal vare lengre.

Hvor kan du lagre det?

Får å unngå skader eller bortkastede penger bør du finne et sted som har temperaturer over minusgrader, og som ikke blir fuktig i vinter når den kalde luften ikke klarer å holde på fuktigheten like godt. Denne kan være et sted inne i huset, en isolert bod eller garasje, eller en ekstern, temperert lagerbod.

Ønsker du å leie et lagerrom for oppbevaring over vinteren? Du kan enkelt bestille på nett her, eller kontakte vårt kundesenter, så hjelper de deg gjerne.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

CSS er et selskap i Self Storage Group ASA.

Innspilling av piloteposode på City Self-Storage TorshovHalloween