CSS logo

Organisering i boden din – slik gjør du det
Publisert februar 9, 2022

Finner du ikke det du har i boden din? Les videre for fem tips til bedre orden i boden, slik at du finner det du trenger.

Det kan føles uoverkommelig, men det er egentlig ikke så mye som skal til for å finne det du har i boden. Med noen enkle grep kan du få orden i boden hjemme eller på minilageret, og beholde den!

Les her for 5 tegn du kan se etter hvis du er usikker på om du trenger å organisere i boden. 

Her er stegene du kan gjøre:

1. Finn ut hva du har der

2. Lag et notat underveis

3. Bruk hyller

4. Gjennomsiktige kasser

5. Marker esker

Når du leser videre, ha følgende i bakhodet: du må ikke gjøre alt på en gang. Ta en eske hver gang du er innom, for eksempel.

Finn ut hva du har

Dersom du har en stor bod og det er lenge siden du har tatt en opprydning bør du starte med å finne ut hva du faktisk har. På den måten finner du fort ut om det er ting i boden som tar opp unødvendig plass. Spesielt hvis du har liten bod vil dette være nyttig. 

Hvis du rydder i boden hjemme, og ser at du trenger ekstra plass, kan minilager være et godt alternativ for det du ikke bruker så ofte. Det kan for eksempel være sesongklær eller utstyr, møbler du tar vare på med ikke har plass til nå, eller klær du ønsker å spare til senere generasjoner. 

Få bedre plass i boden hjemme med et minilager, slik at du faktisk finner det du trenger nå. 

Når du kartlegger hva du faktisk har i boden, kan du samtidig gjøre de andre stegene. 

Noter hva du har i boden

Når du likevel ser på hva du faktisk har i boden kan du samtidig notere det. Dermed slipper du å glemme og måtte gjøre steg en på nytt med jevne eller ujevne mellomrom. “Hvor ligger egentlig den skibuksa?” – et kjapt søk i notatet ditt kan fortelle deg om det er i boden. 

Hvor skal du notere?

Bruk notat på mobilen, et excel-ark eller en annen måte du foretrekker. Du kan også notere i en blokk, men ved å gjøre det digitalt blir det mer tilgjengelig og enklere å dele dersom dere er flere som bruker boden. Velg et dokument som kan deles med alle som bruker boden – så kan alle bidra til å notere hva som finnes der også.

For mye jobb å notere alt?

Ingen grunn til panikk. Du må ikke nødvendigvis notere alt, men det kan likevel være lurt å notere noe som kan hjelpe deg å huske. For eksempel kan du skrive hovedkategorier som sommerklær, vinterklær, yttertøy eller skiutstyr, i stedet for å skrive detaljert hvilket tøy eller utstyr som ligger der. 

Har du en bod hjemme og en bod hos oss vil du hjelpe deg selv til å huske hva som ligger hvor. Da kan du unngå å ta en bomtur til minilageret, eller å måtte lete gjennom boden hjemme først, for så å innse at det ligger på minilageret. 

Og du, det er ikke sikkert du i det hele tatt trenger å notere noe. Høres det uoverkommelig eller veldig kjedelig ut å notere kan det faktisk holde med et par bilder. 

Ta bilder av eskene som står i boden, så kan det trigge hukommelsen til hva som ligger i dem. Følger du de neste stegene kan bildet også fortelle deg hva som ligger i de ulike eskene. Husk å sortere bildene slik at det er tydelig hva som står i hvilken bod.

Bruk hyller

Dersom du ikke allerede har hyller i boden kan dette gjøre stor forskjell. Ved å sette inn hyller får du esker og ting opp fra gulvet, Det blir enklere å komme seg inn i boden, og du får raskere oversikt over hva du har der når du kommer inn for å hente noe.

Hvis du skal rydde opp i ditt minilager anbefaler vi også der å sette inn hyller for bedre tilgang og oversikt.

Du får kjøpt hyller i våre flyttebutikker. Finn din nærmeste butikk her.

Gjennomsiktige kasser

Det er vanskelig å få rask oversikt i boden hvis du ikke ser hva som befinner seg i eskene. Det kan løses enkelt ved å bruke blanke esker. 

De blanke kassene gir deg umiddelbart oversikt over hva som ligger hvor, og du slipper å løfte og styre unødvendig for å finne det du leter etter. Der du likevel velger å bruke esker eller annet som ikke er gjennomsiktig vil neste tips være veldig nyttig.

Finn blanke esker med 10 års garanti i våre flyttebutikker. Du kan bestille på nett og hente i butikk, eller gå direkte til en av våre flyttebutikker.

Marker innholdet utenpå

Når du markerer innholdet i esken utenpå esken slipper du å lete gjennom flere esker for å finne det du trenger. Skriv på en hovedkategori, men også gjerne stikkord om hva som befinner deg i esken, posen, kofferten eller det du velger å pakke i.

Det kan føles slitsomt i øyeblikket du skal gjøre det, men det vil spare deg for unødvendig tid og bry senere.

Forslag til markering:

  • Rommet tingene tilhører
  • Kategori (f.eks vinterklær, sommersko)
  • Spesifikke ting

Om du ikke ønsker å følge alle rådene vi kommer med, se etter om ett av tipsene er overkommelig for deg. Selv små tiltak kan gjør mye i en uorganisert bod, og det kan hjelpe deg å finne det du trenger NÅ.

Lykke til med organiseringen! Vi heier på deg.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.