Skal du lagre dekk stående eller liggende?

Det er snart på tide å legge vinteren bak oss og sette bort vinterdekkene. Men hvordan skal du lagre dem, og bør hjul og dekk lagres liggende eller stående?

Få grunnkunnskap om hvordan du kan lagre dekkene dine.

Hvordan skal dekkene lagres?

Feil lagring av hjulene eller dekkene kan ødelegge dem, og det kan bli en dyr affære. Når du skal sette bort vinterdekkene eller sommerdekkene bør du derfor ha litt grunnkunnskap om dekklagring, slik at de varer lengre.

Det er forskjell på lagring av dekk med og uten felg. Skal du lagre uten felg, lagrer du dekkene stående. Når du lagrer dekk med felg skal de helst henge eller stables liggende, og du bør ikke legge noe oppå dem, ifølge NAF.

Dersom du har mulighet til det kan du lagre dekkene på veggen ved å henge dem opp, eller bruke et stativ for å henge opp dekkene.

Dette bør du gjøre før du lagrer dekkene

Når du skifter dekk eller hjul bør du vaske de gamle før du skal lagre dem. Vask både dekk og felg før du setter dem bort, og sjekk at mønsterdybden holder til å bruke dekkene en sesong til.

Det er også viktig at du sjekker dekkene for skader, og at du tar bort eventuelle fremmedelementer i dekkbanen, for eksempel småstein. Sjekk også at lufttrykket er normalt før du setter dekkene bort. Ved å gjøre dette kan du bidra til at dekkene varer lengre, og holder seg bedre gjennom lagringen.

Frister for å bytte dekk

På ulike steder i landet har vi ulike frister for bytting av dekk. Dette kommer av de ulike forholdene. Vær obs på når det er dekkskifte i ditt fylke, men husk også at veiforholdene veier tyngre enn datoen for å bytte.

Hvor lenge varer dekkene?

Hvor mange sesonger du kan bruke dekket avhenger av flere faktorer. Blant dem er kjørestil, kjørelengde og oppbevaring. Dersom du lagrer dekkene riktig og tar godt vare på dem vil de kunne vare gjennom flere sesonger. Ifølge NAF vil et dekk ved normal kjørelengde (ca. 15.000 km i året) vare i omtrent 3 sesonger.

Når du skal ta i bruk dekkene etter å ha lagret dem er det alltid lurt å ta en ny kontroll på dekkene. Kontroller mønsterdybden, se etter skader og sjekk lufttrykket før du tar dekkene i bruk igjen.

Her kan du lagre dekkene

Der du lagrer dekkene dine bør det være mørkt, tørt og kjølig ifølge NAF. Miljøet der dekkene lagres kan påvirke holdbarheten til dekkene. Ifølge Norgesdekk er det veldig viktig at dekkene ikke utsettes for sollys under lagringen, da dette vil fremskynde aldringen av dekket kraftig. Pass også på at det ikke er oljesøl der du lagrer det.

Dekk kan være ettertraktet tyvgods, så det er også lurest å lagre dem et trygt sted, innendørs.

Noen har mye bodplass hjemme, og velger å lagre dekkene her, eller oppbevarer dekkene i garasjen. Dersom du ikke ønsker å prioritere plass til vinterdekkene eller sommerdekkene dine i boden hjemme, eller ikke har plass til å gjøre det, kan du leie ekstern lagringsplass, som et dekkhotell eller et minilager. Dette er også gode alternativ dersom forholdene på lagringsplassen du har til rådighet hjemme ikke er gode for dekklagring.

I City Self-Storage har vi minilager i mange forskjellige størrelser, så det er mulig å leie et lite rom dersom du ønsker å for eksempel kun lagre dekk eller annet sesongutstyr. Lagerrommene våre er rene og tørre, og det kommer ikke sollys inn i lageret. Trenger du et minilager? Ta kontakt med oss og få et tilbud.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Slik setter du opp tallerkeninndeleren

Er du usikker på hvordan du skal sette opp Tallerkeninndeleren? Vi hjelper deg, se vår video og følg stegene.

Organisering i boden

Organisering i boden din – slik gjør du det

Finner du ikke det du har i boden din? Her er fem tips til bedre organisering i boden.

Lagre Møbler

Slik lagrer du møbler du ikke har plass til lenger

Har du møbler stående som du ikke har plass til lenger? Vi vet hvordan du bør lagre dem.

Flytte saammen

Å flytte sammen: Noen nyttige tips

Å flytte sammen er en spennende fase i livet. Samtidig er de mye som må gjøres innen flytten. Vi har samlet noen råd for at det skal gå smidigere når dere skal flytte sammen.

close