Halloween – en (u)hyggelig tid?

Halloween er tiden for skremmende kostymer, utskårne gresskar og «knask eller knep». Men er det i utgangspunktet så skummelt som det virker, og hvordan er en halloween på et minilager?

Er Halloween egentlig så uhyggelig?

Over alt kan vi se spøkelser, spindelvev, flaggermus og skjeletter. Vi hører ofte at måten vi feirer halloween på i dag er en amerikansk tradisjon. Dagen og feiringen handler om at sløret mellom denne verdenen og etterverdenen løfter seg, og at de døde går blant oss levende. Det er rett og slett en uhyggelig tid!

Uhyggelig self storage

Man kan gjerne forestille seg at å befinne seg på et lager rundt halloween er som tatt ut av en skrekkfilm. Man ser for seg en labyrint av tomme ganger, hvor det virker som en uhyggelig skikkelse kan stå rundt hvert hjørne. Brr.. bare tanken får det til å gå kaldt nedover ryggen. Men er halloween egentlig så uhyggelig som vi populært gjør det til?

En eldgammel tradisjon

Halloween startet faktisk ikke i USA, men helt tilbake i oldtiden i den keltiske kalender. Kelterne delte opp året i to – den lyse tiden og den mørke tiden. Når den mørke tiden gjorde sitt inntog bygde kelterne store bål, og feiret den ovenstående høsten på en dag de kalde Samhain. Tradisjonen kunne være nok så skummel, men samtidig samlet den mørke tiden stammen i fellesskap med lys og håp for det nye året. Det var en tradisjon som markerte at stammen skulle passe på hverandre i den kommende kalde og mørke tiden.

City Self-Storage og Samhain

Vi velger å gå for den Keltiske versjonen av halloween, slik at det blir en anelse mer hyggelig å være på våre lager, selv til halloween. Derfor har vi for eksempel godt opplyste ganger på alle våre lager, slik at du skal være omgitt av lys når du besøker din lagerbod. For at du ikke skal føle at du går gjennom en labyrint er gangene på våre avdelinger navngitt med velkjente navn, eller markert på oversiktlige kart.

Selv om du ikke kommer innom ditt lagerrom på halloween for å sjekke hvordan det står til med dine eiendeler, kan du fortsatt være sikker på at de står lagret sikkert. Vi har ikke noe bål for å holde det onde borte, men vi har sikkert lageret med personlige adgangskoder, overvåkning og kraftige hengelåser – og det må da være minst like godt som et bål?

Når Halloween er over

Holder du, som mange andre, på den amerikanske versjonen og har pyntet opp og kledd deg og barna ut, står du igjen med masse kreative dekorasjoner og fine kostymer. Det vil være en skam å kaste dem, så hvorfor ikke legge det på lageret hos oss? Så tar de ikke opp unødvendig plass i hjemmet. Kontakt våre lagereksperter hvis du har spørsmål, eller reserver et lagerrom enkelt på nett.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Eurobox og City Self-Storage

Slik er City Self-Storage og Eurobox Minilager sammen

Siden 1993 jobbet Eurobox Minilager og City Self-Storage hver for seg med å løse plassproblemer, men i januar 2020 ble selskapene slått sammen. Nå er 27 års erfaring samlet på ett sted, les hvordan selskapene jobber sammen nå.

Plassmange

Plassmangel? Slik får du bedre plass

Ikke la irritasjonen over lite plass ta over roen du skal føle på hjemme. Med noen enkle grep får du bedre plass hjemme!

Frigjør plass hjemme

Frigjør plassen hjemme

Mange av oss har hatt hjemmekontor nå i et par måneder, og skal fortsette med det en periode fremover. Få våre enkle tips til å frigjøre mer plass hjemme.

Lagre dekk stående eller liggende

Skal du lagre dekk stående eller liggende?

Det er snart på tide å legge vinteren bak oss og sette bort vinterdekkene. Men hvordan skal du lagre dem, og bør hjul og dekk lagres liggende eller stående?

searchclose