Frigjør plassen hjemme

Mange av oss har hatt hjemmekontor nå i et par måneder, og skal fortsette med det en periode fremover. Få våre enkle tips til å frigjøre mer plass hjemme.

Trenger du plass til et hjemmekontor?

Vi har nok møtt på ulike utfordringer med hjemmekontor. Noen har brukt mye tid i stua og innser at de burde ommøblert, noen har alt på stell og synes det er deilig å sitte hjemme i hyggelige omgivelser, og for andre kan rot og for mye ting gjøre det vanskelig å konsentrere seg på hjemmekontoret.

Vi trives nok i ulike arbeidsmiljø, men for mange kan rot og en følelse av lite plass skape uro i arbeidshverdagen. Det skal ikke veldig mye til for å få bort denne følelsen. Vi har mye erfaring med for mye ting, utnyttelse av plass, og organisering, og har satt opp noen enkle grep du kan ta.

Har du et roterom?

Et roterom kan være praktisk. Du har diverse ting og tang der som du bruker av og til. Men tenk deg om - hvor ofte bruker du egentlig det du har lagret der, og trenger du et helt rom for å oppbevare det?

Dersom du tar en runde og ser på hva du faktisk bruker jevnlig - er det en god sjanse for at du ikke trenger å bruke plassen inne i leiligheten eller huset til disse tingene. Kanskje kan du rydde det helt ut og få et ekstra rom - kanskje et lite hjemmekontor? Eller kanskje du bare får utnyttet plassen i rommet bedre.

Uansett hva du ønsker å bruke rommet til, kan du få ekstra plass ved å ta en liten opprydning i roterommet.

Bruk smarte oppbevaringsløsninger

Ofte er det ikke så mye som skal til for å få bedre plass, og noen smarte oppbevaringsløsninger kan gjøre mye, og sørge for at følelsen av for mye ting slipper. Det kan være små grep som:

  • Lagre under senga
  • Bruk ledig plass
  • Gjem tingene
  • Sett overflødig på et minilager

Under senga

Under senga er det mye plass, og med noen bokser som er tilpasset nettopp dette stedet får du unna mye rot. Her kan du for eksempel lagre håndduker, sminkelageret, Klær eller sko, og frigjøre plass i for eksempel gangen eller kommoden.

Bruk ledig plass

Du har mest sannsynlig noe ledig plass oppå skap, under klesstativ eller lignende. Hvis du utnytter denne plassen kan du få mer rom til å bevege deg på - eller mer rom til hjemmekontoret.

Når du leier minilager hos oss anbefaler vi at du også utnytter høyden i rommet, og det samme prinsippet kan du ta med deg hjem. Ved å bruke høyden får du gjenstander vekk fra gulvet, bort fra benkeplater og andre overflater, og du kan få en følelse av mer rom og bedre plass.

Når du utnytter høyden er det fint å ha oversikt over hva du bruker mye, slik at det står lett tilgjengelig. Står det for vanskelig til vil det mest sannsynlig skli ut igjen fort. Prøv deg frem og finn gode plasseringer og systemer.

Gjem tingene

Når det står mye ting fremme kan det se rotete ut. Dersom du har mye smånips og gjenstander kan du få en følelse av et ryddigere rom ved å gjemme det litt unna. Velg ut de tingene du har mest lyst til å ha fremme, og legg resten i skuffer, skap, eller i bokser.

Dersom du har småting som du egentlig ikke er tilknyttet til, eller som bare alltid har stått der, kan du vurdere å selge, gi bort eller kaste. Dersom du ønsker å ta vare på det kan du også sette det i boden eller på et lager.

Småting som har en praktisk funksjon, men som kanskje ikke ser så fine ut, kan ryddes ved å legges i bokser. Velg bokser som passer inn i interiøret, så vil det med en gang se mer ryddig ut.

Sett på et minilager

Dersom du har gått gjennom tingene dine og funnet det du ikke bruker jevnlig, kan du sette det på et minilager om du ikke har plass hjemme.

Her er eksempel på hva du kan sette på minilager:

  • Roterommet
  • Sesongutstyr
  • Sportsutstyr
  • Møbler
  • Sesongklær

Kanskje kan du sette hele roterommet, eller deler av roterommet på et minilager, slik at du kan bruked et ekstra rommet som gjesterom eller hjemmekontor. Også sesongutstyr, sportsutstyr og sesongklær er fint å sette vekk. For eksempel ski, snowboard, kjelker, vintertøy eller grill trenger ikke ta opp plass i hjem eller bod når du ikke skal bruke det på en hel sesong.

City Self-Storage har sentrale minilager i Oslo, Viken, Stavanger og snart Trondheim. I oppvarmede minilager kan du lagre møbler, sesongutstyr og annet du ikke vil prioritere plass til hjemme. Våre lagerbytt har videoovervåkning, alarm og individuell adgangskontroll, slik at du kan lagre trygt. Du får tilgang når du trenger det mellom 06 og 23, hver dag hele året, hvis du trenge rå hente noe.

Du kan gjøre en uforpliktende reservasjon av minilager her >

En ting av gangen

Hvis du sitter med en følelse av at det er for mye ting rundt deg, at du ikke får ro til å jobbe, eller at du egentlig kunne hatt plass til et hjemmekontor vil du hjelpe deg selv ved å bare gjennomføre.

Det kan kanskje føles som en kjedelig eller krevende oppgave, men det beste rådet er å bare starte et sted. Begynn med å gå gjennom et par ting om dagen, og plutselig er du ferdig, og sitter igjen med et ryddig hjem og en god følelse. Ikke la tingene skape uro for deg, få bedre plass hjemme.

Lykke til!

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Forbered deg på å rydde bort sommeren

Forbered deg til å rydde bort sommeren

Høsten er på vei for fullt, og tiden for å klippe gress, sitte ute på verandaen og på uteserveringen er snart over. Om ikke lenge skal alt av sommerutstyr vike for kjelker, vinterklær og spader. Men er du klar til å sette bort sommerutstyret?

Pant på flytteesker

Vi vil ha dine brukte flytteesker

Leier du lager hos City Self-Storage og har noen av våre flytteesker liggende? Lever eskene inn på Torshov og få pant for dem!

Studentlagring sammen

Slik får studenter bedre plass mens de sparer penger

Verken studentbudsjettet eller studenthybler er kjent for å være romslige, og stramt budsjett og plassmangel er problemer for mange. Vi har en løsning som gir studenter bedre plass, uten at det tar en stor bit av budsjettet.

Lager med fornybar energi

Strøm med opprinnelsesgaranti på lageret

For å bli et enda mer bærekraftig selskap ser vi alltid etter mer miljøvennlige løsninger i produksjon, daglig drift og på våre produkter. Et viktig tiltak er å optimalisere vårt strømforbruk og kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti.