Dette må du vite før du flytter for å studere

Skal du flytte for å studere? Da har vi noen gode råd til deg - her er alt du trenger å vite.

Alt du må vite før du som student flytter.

Det kan føles både skummelt og spennende å skulle flytte for seg selv for første gang. Det er først når du flytter for deg selv at du skjønner hvor mye ting man egentlig trenger - og hvor mye ting egentlig koster. Som student er det de færreste som har ubegrenset budsjett, så små grep for å spare der du kan vil komme godt med.

Kan du ta med noe hjemmefra?

I flere tilfeller kan det være ting hjemme hos foreldrene dine som de ikke trenger eller vil ha lengre. Dette kan du spørre om å få ta med deg, så slipper du å kjøpe nytt.

Du kan for eksempel spørre om:

  • Sengetøy
  • Kjøkkenutstyr
  • Dyne og pute

Dersom du ikke kan få, kan det være fint å låne også - sånn at du kan spre ut kjøpene dine. Da er det enklere å holde seg innenfor det månedlige budsjettet. Dersom noen ønsker å kjøpe deg innflytningsgave kan du også ønske deg ting du trenger til ditt nye hjem.

..Eller finne gratis?

Det er mange der ute som ønsker å kvitte seg med ting. Dersom du tar en runde på nettsider for salg av brukte ting, eller Facebooksider i ditt område for kjøp, bytte og gi bort, kan du finne mye av det du trenger. Kanskje slipper du å betale 5000 kr for en sofa, og i stedet får den for noen hundrelapper?

Før du går til innkjøp kan du alltid ta en titt om det ligger noe gratis ute, eller om du kan få det billigere brukt. Der kan det være mye å spare. Hvis du går for brukt er det viktig å være obs på å sjekke hvilken stand ting er med i, og det vil være lurt å vaske ordentlig før du tar det inn i leiligheten.

Husk å endre adresse

Det er jo fint å få post til riktig adresse, og da må du huske å endre adresse tidsnok. På posten.no kan du legge inn den nye adressen din før du flytter, med oppstart den dagen du flytter inn slik at posten starter å komme dit fra da.

Det kan ta litt tid før posten registrere endret adresse, så det er lurt å legge inn endringen før du flytter. Samtidig som du endrer adresse kan du også legge til gratis ettersending av post i 2 mnd. Husk også å merke postkassen din godt!

Som student kan du selv velge om du endrer adresse i folkeregisteret eller om du kun gjør en adresseendring. Adresseendring skal ikke ha noe å si for Lånekassens stipendordning.

Du kan lese mer om adresseendring som student hos posten , og om Lånekassens vilkår for flytting hos Lånekassen.

Se etter studenttilbud

Ofte kan du som student få rabatt. Det kan være rabatt på bilutleie, på restauranter, tilhengerutleie, flyttemateriell eller annet som du trenger til flyttingen. Det er alltid lurt å sjekke etter studentrabatt når du skal kjøpe ting eller tjenester.

Ikke betal når du ikke er i leiligheten

Mange studenter velger å bo på studenthybelen eller leiligheten frem til sommerferien, men reiser så hjem hele sommeren. Som student på budsjett er det dumt å kaste penger ut vinduet, og det er jo egentlig det du gjør når du betaler for en tom leilighet i de månedene du ikke er der.

Dersom du sier opp leiligheten og flytter ut før sommeren, kan du leie et minilager midlertidig for å ha et sted å sette tingene dine. Det vil være billigere å leie et lite lager enn å skulle betale for leiligheten eller hybelen, og du kan bare hente tingene dine når du skal flytte inn igjen. Les hvordan Sindre sparte penger ved å leie minilager i sommerferien.

Et minilager kan også være smart dersom du leier ut rommet ditt en periode - så slipper du å ha ting du er redd for i leiligheten når noen fremmede skal bo der. I et minilager hos oss kan du lagre ting sikkert i lagerrom uten innsyn, og du har tilgang hver dag hele året. Du kan også legge dette hos en venn dersom du har mulighet til det.

City Self-Storage leier ut minilager fra 1m3, og har et stort utvalg av størrelser oppover, slik at du kan leie den plassen du trenger, og har studentrabatt på 25% de første 4 månedene, og 10% videre dersom du leier lenger. Les om studentrabatten her.

Du kan reservere et minilager her.

Kort oppsummert:

  • Ta med ting hjemmefra
  • Finn gratis ting og møbler
  • Husk å endre adresse
  • Ikke betal husleie når du ikke er der

Her kan du lese flere råd til når du skal flytte ut for første gang.

Lykke til med flyttingen!

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Husk dette når du flytter

Dette må du huske før du flytter

Vi går inn i en tid hvor mange flytter, og da er det mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på hva som bør skje allerede når du bestemmer deg for å flytte.

Flyttemateriellet du trenger

5 flyttemateriell som gjør flyttingen enklere

Når du skal flytte eller lagre er det mye du kan klare deg uten, men vi anbefaler at du går til innkjøp av noe grunnleggende for å sikre en god og sikker flytting og lagring. Se hva du bør kjøpe her.

God hygiene på flyttedagen

Slik beholder du god hygiene når du flytter

Det er alltid viktig å tenke på hygiene, også når du flytter. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan beholde god hygiene når du flytter.

Hvordan brette opp en flytteeske

Du er ikke alene, for de fleste av oss har vel opplevd frustrasjonen som treffer når man står midt i pakkerotet hjemme, og flytteesken nekter å samarbeide. Fortvil ikke, vi guider deg gjennom det.

close