Råd når du flytter ut for første gang

Det er mange som skal starte å studere til høsten, og kanskje er du en av dem som skal flytte ut for første gang. Det er mange viktige ting du må huske på og tenke over når du flytter ut. Vi hjelper deg å huske dem.

Du trenger møbler

Kan du flytte med deg noen møbler hjemmefra? Det er ofte dyrt å kjøpe møbler, og det kan lønne seg å ta med møbler til leiligheten eller hybelen du skal flytte inn i. Samtidig kan det bli dyrt å frakte møbler hvis du flytter langt, og da kan det lønne seg å kjøpe. Det kan være lurt å kjøpe brukt.

Flyttemelding

Husk å melde flytting til posten, og til Lånekassen. Du kan også velge å melde flytting i folkeregisteret.

Forsikring

Når du aldri har bodd alene mangler du kanskje noen forsikringer. Sjekk hva du har allerede, og skaff deg det du mangler. Innboforsikring, reiseforsikring og helseforsikring bør alle ha. Det kan lønne seg å undersøke om det finnes noen studentforsikring.

Bytt fastlege

Det er viktig å ha legen sin i samme by, i tilfelle du skulle bli syk. Husk å bytt fastlege til en som er i nærheten. Det finnes flere legekontor for studenter.

Studentrabatter

Nå som du skal bli student er det mye du kan få studentrabatt på. Du kan spare mye penger på å holde deg oppdatert på de ulike tilbudene som finnes der ute! Du kan for eksempel på studentrabatt på leie av minilager. Skulle det skje at du ikke finner en leilighet før skolestart kan du flytte eiendelene dine inn på et lager, så er de klare i byen når du finner noe.

Spare penger i sommerferien? Les hvordan Sindre sparte penger ved å leie minilager.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Huskeliste dagen før utflytting

Hva bør du gjøre dagen før du flytter og etter utvasken?

Dagen er her snart, og forhåpentligvis har du rukket å gjøre deg ferdig med pakking, og alle andre gjøremål som følger i en flytteprosess. Kryss av disse siste stegene for at flyttedagen skal gå så smertefritt som mulig.

Husk dette en uke før du flytter

Hva bør du gjøre uken før du flytter?

Nå har du kanskje begynt å kjenne på stresset, men forhåpentligvis har du fått gjort unna mye av de viktigste tingene. Det er et par ting som gjenstår på vår liste før du er klar for det nye som venter, om det er et nytt hjem, en reise, eller kanskje noe helt annet.

husk to uker før du flytter

Hva bør du gjøre to uker før du flytter?

Når det er to uker igjen er det på tide å få fart på sakene, slik at du slipper å stresse unødvendig de siste dagene før du flytter. Få unna et par ting du kan gjøre allerede nå.

person som forbereder flytting

Hva bør du gjøre en måned før du flytter?

Det er mange som flytter i disse dager, og det er mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på måneden før du flytter.