Mitt lille flytteeventyr

Å flytte er både stress og kan være vanskelig. Vår kollega i Danmark har jobbet med flytting siden 2015, og føler fortsatt at flytteprosessen krever mye tid og energi. Men hun har lært flere triks som kan hjelpe. Les om hennes flyttereise, kanskje blir du også litt klokere?

Bli med på Lauras flytteventyr.

I løpet av november i fjor sa min utleier opp leieavtalen. Jeg måtte da ut å lete etter et nytt hjem i den ufremkommelige jungelen som kalles boligmarkedet. Hjelp! Dyre abonnementer for boligsider, boligagenter, og halvskumle leilighetsoppslag på Facebook blir nok aldri min kopp te. Da en studiekamerat fremleide sitt møblerte rom i en begrenset periode måtte jeg derfor slå til. Det var ikke ideelt, men man må ta det man kan få når man er student og ønsker å bo i København.

Sortering

Allerede før jeg hadde et sted å flytte til begynte jeg langsomt å pakke ned ting som sjeldent blir brukt. Gammelt pensum, den enorme suppegryten (ja, jeg har en slik, av ukjente årsaker…), og det fine sølvtøyet jeg har arvet. I et par uker delte jeg rom med et par flytteesker. Men til gjengjeld var flytteperioden meget organisert og enkel å komme seg gjennom.

Da jeg ble tilbudt det møblerte rommet ble jeg mer grov i sorteringen. Jeg sorterte i to bunker:

1. Det absolutt nødvendige: for eksempel datamaskin, ryggsekk og hverdagsklær (som passet til sesongen).

2. Det unødvendige: for eksempel støvsuger, skohylle og kjøkkenutstyr – som allerede var i leiligheten.

Det ble en liten bunke med det absolutt nødvendige, det fylte ikke en gang en liten flytteeske. Da visste jeg at jeg ville ha plass til mer enn det absolutt nødvendige på det møblerte rommet. Den nødvendige bunken fortjente enda et blikk, og en tredje bunke så dagens lys:

3. Det unødvendige som skaper trivsel: for eksempel favorittlampen, høyttaler og lysestaker.

Nedpakking

Alt skulle pakkes ned; Noe skulle inn i mitt nye hjem, og det andre kulle inn i mitt minilager. Jeg bestilte flyttemateriellet i vår flyttebutikk (/butikk/), og satte eiendelene på et minilager jeg allerede hadde. Da kunne jeg hente det når det passet meg. Jeg hadde egentlig kun bruk for fire forskjellige ting:

  • Silkepapir til porselen og skjøre gjenstander
  • Flyttekasser til bøker, lamper fotoalbum og andre små ting
  • Plast cover til sengen, lenestol og spisebord
  • Flyttetepper til en kommode, speil og TV

Flytting

Med en lukket skaphenger skulle jeg ut på to turer. En til minilageret, og en til mitt nye hjem. Jeg hadde jo et minilager i forveien, men det ble fort klart at det på ingen måte var plass til alle mine ting (de har jeg nemlig mange av). Jeg fikk et ekstra rom rett ved siden av, så ble det plass til alt, til og med med en liten midtgang!

Skal du selv flytte, og mangler plass underveis kan du enkelt reservere et minilager her.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Huskeliste dagen før utflytting

Hva bør du gjøre dagen før du flytter og etter utvasken?

Dagen er her snart, og forhåpentligvis har du rukket å gjøre deg ferdig med pakking, og alle andre gjøremål som følger i en flytteprosess. Kryss av disse siste stegene for at flyttedagen skal gå så smertefritt som mulig.

Husk dette en uke før du flytter

Hva bør du gjøre uken før du flytter?

Nå har du kanskje begynt å kjenne på stresset, men forhåpentligvis har du fått gjort unna mye av de viktigste tingene. Det er et par ting som gjenstår på vår liste før du er klar for det nye som venter, om det er et nytt hjem, en reise, eller kanskje noe helt annet.

husk to uker før du flytter

Hva bør du gjøre to uker før du flytter?

Når det er to uker igjen er det på tide å få fart på sakene, slik at du slipper å stresse unødvendig de siste dagene før du flytter. Få unna et par ting du kan gjøre allerede nå.

person som forbereder flytting

Hva bør du gjøre en måned før du flytter?

Det er mange som flytter i disse dager, og det er mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på måneden før du flytter.