Mitt lille flytteeventyr

Å flytte er både stress og kan være vanskelig. Vår kollega i Danmark har jobbet med flytting siden 2015, og føler fortsatt at flytteprosessen krever mye tid og energi. Men hun har lært flere triks som kan hjelpe. Les om hennes flyttereise, kanskje blir du også litt klokere?

I løpet av november i fjor sa min utleier opp leieavtalen. Jeg måtte da ut å lete etter et nytt hjem i den ufremkommelige jungelen som kalles boligmarkedet. Hjelp! Dyre abonnementer for boligsider, boligagenter, og halvskumle leilighetsoppslag på Facebook blir nok aldri min kopp te. Da en studiekamerat fremleide sitt møblerte rom i en begrenset periode måtte jeg derfor slå til. Det var ikke ideelt, men man må ta det man kan få når man er student og ønsker å bo i København.

Sortering

Allerede før jeg hadde et sted å flytte til begynte jeg langsomt å pakke ned ting som sjeldent blir brukt. Gammelt pensum, den enorme suppegryten (ja, jeg har en slik, av ukjente årsaker…), og det fine sølvtøyet jeg har arvet. I et par uker delte jeg rom med et par flytteesker. Men til gjengjeld var flytteperioden meget organisert og enkel å komme seg gjennom.

Da jeg ble tilbudt det møblerte rommet ble jeg mer grov i sorteringen. Jeg sorterte i to bunker:

1. Det absolutt nødvendige: for eksempel datamaskin, ryggsekk og hverdagsklær (som passet til sesongen).

2. Det unødvendige: for eksempel støvsuger, skohylle og kjøkkenutstyr – som allerede var i leiligheten.

Det ble en liten bunke med det absolutt nødvendige, det fylte ikke en gang en liten flytteeske. Da visste jeg at jeg ville ha plass til mer enn det absolutt nødvendige på det møblerte rommet. Den nødvendige bunken fortjente enda et blikk, og en tredje bunke så dagens lys:

3. Det unødvendige som skaper trivsel: for eksempel favorittlampen, høyttaler og lysestaker.

Nedpakking

Alt skulle pakkes ned; Noe skulle inn i mitt nye hjem, og det andre kulle inn i mitt minilager. Jeg bestilte flyttemateriellet i vår flyttebutikk (/butikk/), og satte eiendelene på et minilager jeg allerede hadde. Da kunne jeg hente det når det passet meg. Jeg hadde egentlig kun bruk for fire forskjellige ting:

  • Silkepapir til porselen og skjøre gjenstander
  • Flyttekasser til bøker, lamper fotoalbum og andre små ting
  • Plast cover til sengen, lenestol og spisebord
  • Flyttetepper til en kommode, speil og TV

Flytting

Med en lukket skaphenger skulle jeg ut på to turer. En til minilageret, og en til mitt nye hjem. Jeg hadde jo et minilager i forveien, men det ble fort klart at det på ingen måte var plass til alle mine ting (de har jeg nemlig mange av). Jeg fikk et ekstra rom rett ved siden av, så ble det plass til alt, til og med med en liten midtgang!

Skal du selv flytte, og mangler plass underveis kan du enkelt bestille et minilager her.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe eller et rør på lageret eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.