Mitt lille flytteeventyr

Å flytte er både stress og kan være vanskelig. Vår kollega i Danmark har jobbet med flytting siden 2015, og føler fortsatt at flytteprosessen krever mye tid og energi. Men hun har lært flere triks som kan hjelpe. Les om hennes flyttereise, kanskje blir du også litt klokere?

Bli med på Lauras flytteventyr.

I løpet av november i fjor sa min utleier opp leieavtalen. Jeg måtte da ut å lete etter et nytt hjem i den ufremkommelige jungelen som kalles boligmarkedet. Hjelp! Dyre abonnementer for boligsider, boligagenter, og halvskumle leilighetsoppslag på Facebook blir nok aldri min kopp te. Da en studiekamerat fremleide sitt møblerte rom i en begrenset periode måtte jeg derfor slå til. Det var ikke ideelt, men man må ta det man kan få når man er student og ønsker å bo i København.

Sortering

Allerede før jeg hadde et sted å flytte til begynte jeg langsomt å pakke ned ting som sjeldent blir brukt. Gammelt pensum, den enorme suppegryten (ja, jeg har en slik, av ukjente årsaker…), og det fine sølvtøyet jeg har arvet. I et par uker delte jeg rom med et par flytteesker. Men til gjengjeld var flytteperioden meget organisert og enkel å komme seg gjennom.

Da jeg ble tilbudt det møblerte rommet ble jeg mer grov i sorteringen. Jeg sorterte i to bunker:

1. Det absolutt nødvendige: for eksempel datamaskin, ryggsekk og hverdagsklær (som passet til sesongen).

2. Det unødvendige: for eksempel støvsuger, skohylle og kjøkkenutstyr – som allerede var i leiligheten.

Det ble en liten bunke med det absolutt nødvendige, det fylte ikke en gang en liten flytteeske. Da visste jeg at jeg ville ha plass til mer enn det absolutt nødvendige på det møblerte rommet. Den nødvendige bunken fortjente enda et blikk, og en tredje bunke så dagens lys:

3. Det unødvendige som skaper trivsel: for eksempel favorittlampen, høyttaler og lysestaker.

Nedpakking

Alt skulle pakkes ned; Noe skulle inn i mitt nye hjem, og det andre kulle inn i mitt minilager. Jeg bestilte flyttemateriellet i vår flyttebutikk (/butikk/), og satte eiendelene på et minilager jeg allerede hadde. Da kunne jeg hente det når det passet meg. Jeg hadde egentlig kun bruk for fire forskjellige ting:

  • Silkepapir til porselen og skjøre gjenstander
  • Flyttekasser til bøker, lamper fotoalbum og andre små ting
  • Plast cover til sengen, lenestol og spisebord
  • Flyttetepper til en kommode, speil og TV

Flytting

Med en lukket skaphenger skulle jeg ut på to turer. En til minilageret, og en til mitt nye hjem. Jeg hadde jo et minilager i forveien, men det ble fort klart at det på ingen måte var plass til alle mine ting (de har jeg nemlig mange av). Jeg fikk et ekstra rom rett ved siden av, så ble det plass til alt, til og med med en liten midtgang!

Skal du selv flytte, og mangler plass underveis kan du enkelt reservere et minilager her.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Husk dette når du flytter

Dette må du huske før du flytter

Vi går inn i en tid hvor mange flytter, og da er det mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på hva som bør skje allerede når du bestemmer deg for å flytte.

Flyttemateriellet du trenger

5 flyttemateriell som gjør flyttingen enklere

Når du skal flytte eller lagre er det mye du kan klare deg uten, men vi anbefaler at du går til innkjøp av noe grunnleggende for å sikre en god og sikker flytting og lagring. Se hva du bør kjøpe her.

Student flytter

Dette må du vite før du flytter for å studere

Skal du flytte for å studere? Da har vi noen gode råd til deg - her er alt du trenger å vite.

God hygiene på flyttedagen

Slik beholder du god hygiene når du flytter

Det er alltid viktig å tenke på hygiene, også når du flytter. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan beholde god hygiene når du flytter.

close