CSS logo

Kundehistorie: Det Andre Teatret

Minilager skaper tradisjon​

Også Det Andre Teatret har scenografi og utstyr som behøver et sted å stå når det ikke er på scenen. Vi er stolte av at de har lager hos oss, og har tatt en prat med dem for å høre mer om hvor kreative de har vært med lagerplassen.

Kreativ Med Plassen

Ikke impro med lagerplass

På dagtid står Scenene på Det Andre Teatret tomme. Stolene i kafeen står oppå bordene, men sporene etter en hyggelig kveld henger der fortsatt. Du kan se girlander i taket, skilter, og popcornmaskinen som får en liten pust i bakken. Teatrets dører åpnet for første gang i 2011, som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Og det er ikke en liten jobb som ligger bak for å få det til.

Alle Bidrar​

Avhengig av frivillige

Er det én ting Det Andre Teatret ikke ville klart seg uten – er det nok alle de frivillige som stiller opp hver dag. I teatrets spede begynnelse kan Kunstnerisk leder, Mats Eldøen, fortelle at de få som var med sto på 24 timer i døgnet for at alt skulle gå rundt. Han har vært med helt fra starten, fra den gang det var samme personer som solgte billettene, opptrådte på scenen, og som sto i baren.

I løpet av 7 år har Det Andre Teatret vokst. Mellom 70 og 100 frivillige hjelper til hvert år, og gjør det som gjøres må for at showet kan fortsette. Teatret har et ensemble på 20, og i tillegg flere undergrupper med skuespillere som bidrar i forestillinger.

Alle er med fordi det er kjempegøy. Det er noe spesielt ved å være med på å få denne drømmen til å skje, sier Marie Ulsberg, Daglig leder.

Foto: Kjetil Aavik – Fra forestillingen «Tre nøtter til WHAT?»

Må Tørre Å Teste​

Scenografi i gangene

For at frivillige, ensemblet og stab skal fortsette å ha det gøy, må de hele tiden ta risikoer, og tørre å teste nye og rare ting. Teatret har i dag to scener – en hovedscene og en intimscene. Her er det 10 forestillinger hver uke, i tillegg til at de akkurat nå har 9 turnéforestillinger. Dette betyr også at det stadig trengs ny scenografi og kostymer.

– Å få plass til all vår Scenografi kan være litt som et tetris-spill. Alt skal klaffe, forteller Eldøen.

For at plassen skal strekke til – må de altså alltid sørge for at de har nok forestillinger på turne til en hver tid. Da får de stuet en del scenografi og teknisk utstyr i biler, og frigjør plass på husets lagere til stykkene som går på scenene.

– Forrige forestilling var det så fullt her at vi måtte lagre scenografi i gangene. Vi hang opp lapper hvor vi beklaget til publikum at det var så rotete, og forklarte at vi jobbet med en ny forestilling, sier Ulsberg.

Stabens hjem og garasjer har også blitt utnyttet, og i perioder har Eldøens garasje vært full av plakater, scenografielementer og rare, skumle kostymer.

Foto: Kjetil Aavik – Bygging av Scenografi ved billettluken

Minilager Ble Løsningen​

Ny plass – nye muligheter

Det er altså tydelig at plassen Det Andre Teatret har til rådighet i sine lokaler må utnyttes til det fulle. Over alt kan du finne kriker og kroker med ett eller annet som trengte en plass å ligge. En liten dør i en vegg, litt plass under gulvet, eller et lite rom over scenen skjuler mange små skatter som tas frem på kveldstid, eller bidrar til at driften går som den skal. Verdien av å ha et eksternt minilager har derfor vært tydelig for Det Andre Teatret – det åpner for nye muligheter.

– Juleshowet vi hadde i år kan nå bli en tradisjon, fordi vi nå har en plass å lagre scenografien, sier Ulsberg.

Tidligere ville ikke dette skjedd, nettopp fordi alle kriker og kroker allerede er fylt opp. Kanskje måtte juleshowets scenografi blitt kastet, gitt bort, eller gjort om til scenografi til andre forestillinger. I stedet kan de sette opp samme konsept også til neste år, med nytt, improvisert innhold selvfølgelig.

Når kvelden senker seg blir tribunene på Det Andre Teatret fyllt opp. Publikum tar sine plasser, og etter hvert kommer ensemblet på scenen og improviserer kveldens stykke. 10 ganger i uken skjer dette. 10 ganger i uken stiller frivillige opp, og tar ansvar for sin arbeidsoppgave denne kvelden. Slik at popcornlukten kan bre seg i lokalene, og publikum kan få oppleve godt, improvisert teater.

Vil Du Vite Mer Om Våre Lagerløsninger?​

Les, hvordan våre tjenester fungerer

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.