CSS logo

4 råd til å gjøre boligen salgsklar

Planlegger du å selge din bolig? Da har du flaks, for her kommer vi med 4 enkle tips til hvordan du gjør din bolig salgsklar.

Våre råd er enkle, men kan kanskje hjelpe deg å få en bedre salgspris. Fiks småskavanker, rydd og gjør rent, pakk overflødige ting vekk, og gjør det hyggelig.

Dette er kanskje enkelt sagt. For å få mer innsikt i hva tipsene består av, oppfordrer vi deg til å lese videre.

Fiks småskavanker

Når du har bodd i en leilighet er det nesten uunngåelig at det kommer småskavanker. Dersom det er mange av disse, kan det være noe som får mulige kjøpere til å ombestemme seg.

Sjekk at dører på skap og skuffer er i orden, og sørg for at håndtak sitter godt og ser fine ut. Smør også hengsler som knirker. Dersom du har en kran som drypper er dette absolutt noe du bør få orden på før potensielle kjøpere står i døra. Om du har slitt maling på vegger, eller mye hull etter bilder og hyller som har vært hengt opp, kan du vurdere å sparkle og gi veggene et strøk maling. Det er utrolig hvor mye litt ny maling kan gjøre for et rom.

Rydd og gjør rent

Det er ikke før du skal ha visning på din bolig at du bør ta en vask. Før du skal vise frem hjemmet du skal selge bør du gå gjennom alle kriker og kroker, for det vil nok mulige kjøpere også gjøre.

Rydd i garasje, gangen, skuret, på loftet og i kjelleren, og i kjøkkenskuffene. Ta også en runde i skap, og sørg for at rør på bad og kjøkken er godt synlige. Skulle du kanskje også fått styr på ledninger som ligger og slenger? Her får du noen tips til hvordan du kan organisere ledninger.

Vi har også fått hjelp av eiendomsmegler Truls Hauge, daglig leder i PROA Eiendomsmegling Lørenskog. Sammen kommer vi med våre beste tips til det du bør huske før du fotograferer boligen for salg, og hvordan du forbereder deg best mulig til visningen.

Pakk bort det overflødige

Før du skal selge bør du fjerne møbler og sørge for at det ser åpent og ryddig ut hjemme.

Når du rydder bort møbler må du huske å beskytte dem med bobleplast, bølgepapp og flyttetepper når du skal flytte, og kanskje dekke til med plastcover hvis de skal stå lagret over litt tid. Da beskytter du møblene for skader og støv.

Ta bort små, personlige gjenstander som kan gjøre at det ser rotete ut. Du må huske at mulige kjøpere skal kunne se for seg å bo der, og da må din personlige stil vike. Småtingene kan du pakke inn i silkepapir eller bobleplast, og samle i esker for å beskytte dem til du pakker det opp igjen. Du finner flyttemateriell i vår flyttebutikk.

Gjør det hyggelig

Når boligen er fikset, ryddet, vasket du har fått bort det overflødige, kan du gjøre den siste touchen.

Sett nye stearinlys i lysestaker, kjøp inn friske blomster til vasene, og still frem litt snacks og drikke.

Når de mulige kjøperne kommer kan du la dem gå rundt og forestille seg å bo i hjemmet, mens du trekker deg tilbake, og er der om de skulle ha spørsmål.

Hvor skal du gjøre av det overflødige?

En stor del av klargjøringen til å selge handler om å få ryddet unna overflødige ting. Du skal helst ikke legge det i boden eller garasjen, for der kan de ha interesse av å se før de kjøper boligen. Da kan du starte med å leie et lite oppbevaringsrom på et eksternt lager, hvor du får plass til det du ønsker å få bort. Vi leier ut minilager i Oslo og omegn, Drammen, Stavanger og Trondheim, og mange flere steder.

Trenger du å finne et annet sted som er nærmere deg, sjekk ut hvilken lagerplass er nærmest deg. Hos oss får du lager i ulike størrelser, tilpasset ditt behov. Du kan leie den plassen du har behov for, og dersom du trenger mer eller mindre plass senere kan du oppgradere- eller nedgradere lagerplassen du leier. 

Ta gjerne kontakt med vårt kundesenter dersom du har spørsmål.

Lykke til med salget!

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.