CSS logo

Gjør dette før visningen
Publisert juli 24, 2019

Skal du selge din bolig? Sammen med Eiendomsmegler Truls Hauge kommer vi med gode råd du bør ta med deg før visningen.

Truls Hauge er daglig leder i Proa Eiendomsmegling Lørenskog. Han har opp mot 3000 visninger bak seg, og vet mye om hva som fungerer og ikke. Det kan altså lønne seg å følge hans gode råd.

Ha det rent og ryddig

Hovedregelen er at boligen skal se ut som da du fotograferte den. Da sier det seg selv at det skal være rent og ryddig også på visningen. Sørg for å rengjøre godt, og la den overfladiske vasken vike. Når interessenter kommer på visning er dette inntrykket de får av hjemmet, og dette inntrykket blir bakgrunnen for om de kommer med bud eller ikke.

Sørg for at det ikke står mange ting foran rør under vasken på kjøkkenet. Dette er et sted mange vil ønske å se, og da må det være lett tilgang. Rydd bort alle småting og eiendeler som ikke behøver å være der, så er det ikke i veien.

Har du ikke fotografert boligen for salg enda? Sammen med Truls har vi kommet med flere gode råd du gjør lurt i å følge før fotograferingen.

Friskt og lyst

Når hjemmet er rengjort kan du også sette frem noen friske blomster, og åpne opp gardiner og persienner slik at lyset slipper inn. Unngå bruk av duftlys under visningen, de kan du spare til deg selv. Målet her er at interessentene skal kunne se for seg å fortsette et liv i ditt hjem, ikke at du skal vise frem hvordan du bor.

– Dersom boligen din passer til barnefamilier kan du for eksempel sette frem noen leker som barna kan leke med. Du kan også sette frem noe på kjøkkenet. Det kan være en skål med twist og en kanne kaffe, eller farris/saft på sommeren, sier Truls.

Da blir det hyggelig for interessentene å være i huset eller leiligheten. Inne på soverommet bør det være frisk luft og gjerne litt kjøligere enn på de andre rommene. På badet derimot kan du gjerne skru opp varmekablene et par hakk.

Må jeg vise frem boden?

– Det er ikke vanlig å vise frem boden på store fellesvisninger. Det hender likevel at interessenter ønsker å se boden, og da gjør jeg det gjerne etter visningen med de som ønsker. Da er det viktig at boden(e) ser fine og ryddige ut, og ikke er overfylte, forteller Truls.

Det kan altså være lurt å ta en runde i boden før visning. Det minste du bør gjøre er å sørge for at det er orden. Interessentene skal kunne få et fint bilde av bodens størrelse. Bruk for eksempel hyller for å få ting opp av gulvet, og lag plass til å gå inn i boden.

Er boden overfylt? Da kan du bruke et minilager for å sette bort eiendeler, slik at du får vist frem boden fra sin beste side. Minilageret kan du bruke i flere ledd av salget av din bolig, for eksempel før fotografering, eller hvis du skal ta bort møbler og gjenstander før visningen. Du kan enkelt bestille et minilager på nett her, eller kontakte vårt kundesenter som kan hjelpe deg å finne boden som passer ditt behov.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.