CSS logo

Hvorfor er øreproppene alltid rotete?
Publisert mars 22, 2018

Opplever du at ledningene alltid roter seg til, og at du må bruke tid på å løse floken? Det er ikke nødvendigvis din feil!

Ifølge en artikkel fra forskning.no har matematikeren Vagn Lundsgaard Hansen svaret. Han har forsket på knuter, og det store mysteriet rundt ørepropper i full knute er besvart.

Vil tilbake til hvilested

Når du bruker ledningene, er det så og si umulig å unngå at de vrir seg. Når dette skjer oppstår det spenningsenergi. Dette er samme prinsipp som dersom du spenner en strikk. Da er den i spenning, og når du slipper vil den naturlig trekke seg sammen igjen – den går tilbake til sin hvileposisjon. Når ledningene vris, er de i spenning, og de vil da naturlig bevege seg tilbake til sin hvileposisjon.

I dette tilfellet er (uheldigvis) rot mer sannsynlig enn orden, og nesten uansett hvor fint du surrer ledningen på f.eks øreproppene dine sammen, vil de med stor sannsynlighet ende opp i en rotete tilstand med en gang du begynner å bevege deg. Så ikke fortvil når de er en eneste stor knute når du tar dem opp av lomma, det er ikke nødvendigvis noe galt med din surreteknikk!

Løsning for orden i ledninger

Er det egentlig mulig å holde orden på øreproppene og andre ledninger? Det kan være vanskelig, spesielt hvis du er i en flytteprosess, men det er egentlig veldig få grep som skal til. Få tips til hvordan du kan få orden på ledningene.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.