CSS logo

Hva gjør du med alt du har arvet?

Ting har en tendens til å hope seg opp. Det kan være vanskelig å kaste, spesielt eiendelene vi har arvet fra eldre slektninger da de ofte har sentimental verdi. Les videre for å lære hvordan du kan håndtere alt du har arvet.

Det finnes to måter å håndtere arvegodset du har fått i årenes løp. Det er enten ved å gi slipp eller ved å spare på det.

Det kan høres simpelt ut, men det ikke like simpelt når eiendelene har sentimental verdi.

Så hvordan går igjennom det du har arvet på den mest enkle måten?

Slik sorterer du i arvestykker

Sammenlign

Legg alt i en haug eller samlet slik at alle gjenstandene er synlige.

På denne måten kan du sammenligne tingene, og se om du har flere av samme eiendel. Det kan for eksempel også være at du har arvet noe du allerede eier, i så fall bør du kvitte deg med én av gjenstandene. Kanskje det kan være lurt å beholde arvestykket som har sentimental verdi.

Sjekk med andre

Ta kontakt med en annen pårørende, familiemedlem eller en person som står deg nær. Sjekk om de har bruk for noe av det du har arvet.

Kanskje en som står deg nær skal flytte ut for første gang, eller kanskje det er noen som synes det er kjempefint å arve porselen, møbler eller lignende, i stedet for å kjøpe nytt. Det er viktig at det er snakk om de tingene som du ikke trenger og ikke ønsker å ha lengere.

Det er viktig at menneskene du kontakter er personer som du er komfortable med å gi bort arvestykker til. Om du likevel ha tenkt deg å kaste det, er det jo både bra for miljøet og lommeboken at arvestykket får bringe ny glede i et nytt hjem.

Noen ting er det lov å spare på

Vi snakker mye om å sortere og gå igjennom det du ikke trenger for å på en eller annen måte ende opp med færre ting. Men visse ting er det lurt å spare på.

Å være minimalist passer ikke alles behov eller livsstil.

Selv om mange av oss definitivt kan bli flinkere på å samle på færre ting, er det noen av oss som også trenger å lære at noen ting er verdt å ta vare på. Spesielt om det er noe du behøver eller får glede av. Minner og arvestykker er det mange som har glede av, uten tingene nødvendigvis blir brukt daglig.

Så før du velger å gi eller kaste bort det du har arvet, tenk igjennom om det kan ha en veri for deg å beholde det.

Kanskje du har planer om å bruke det i en senere fase i livet? Kanskje du bare ønsker å ha det for å minnes? Kanskje du vil gi det til etterkommere som dukker opp på livets vei? Kanskje du tenker det kan bli gode, fremtidige gaver til folk som du bryr deg om.

Det kan jo være at du bor smått nå, men har planer å flytte i noe større etter hvert. Da vil kjøkkenbordet med de seks stolene som du har arvet, kanskje passe perfekt til boligen. Da vil du spare penger, slippe å kjøpe nytt og minske ditt forbruk, alt i samme slengen.

Hvordan spare på det du har arvet, når du ikke har plass?

Å lei et minilager er et godt alternativ om du ønsker å beholde ting du har arvet, men som du ikke har plass til i boligen.

Hos oss i City Self-Storage kan du finne et minilager som passer alle slags behov. Trenger du å øke eller minske størrelsen på minilageret underveis, kan du gjøre dette når du skulle trenge, helt uten ekstra kostnader.

For å finne et lager som passer deg og dine behov kan du se på våres størrelseberegner.

Du kan også leie et minilager som et verktøy for å gå igjennom alle dine ting i fred og ro.

Har du arvet et minilager?

Leide personen som har gått bort et minilager hos oss på City Self-Storage? Kontakt oss, slik at vi kan løse skrittene som må tas sammen.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.