CSS logo

Gjør ditt hjem sommerklart – Tre steder som trenger en kjærlig hånd

Nå nærmer sommeren seg med stormskritt. Se tre områder vår kollega har tatt tak i, og se om du kan la deg inspirere for å ønske den nye årstiden velkommen.

Det er deilig med varmere vær, lengre dager, og ikke minst å slippe å drasse rundt på halve garderoben for å holde seg varm i løpet av dagen. Vinterjakker, luer, skjerf og overtrekksbukser får nå henge i fred i gangen, og vinterskoene står ubrukt og tar opp plass. Gangen er full av både vinter- og sommerklær, sko til flere årstider og jakker faller ned fra overfylte hengere. Slik er det i hvert fall hos vår kollega, som skal ta oss gjennom hvordan hun har gjort sitt hjem sommerklart. Kunne ditt hjem også trengt å bli gjort klart til den norske sommeren, med grill-kvelder og mindre tøy på kroppen?

Rydd i gangen

Midt i inngangspartiet var det helt fullt av vintertøy, så man kom nærmest ikke inn døren. Dersom jeg eller min samboer fikk besøk, visste de ikke hvor de skulle gjøre av sine jakker og sko. Da tenkte vi at det var på tide å ta en opprydning. Heldigvis jobber vi begge hos City Self-Storage, så oppgaven ble hurtig løst.

Husk plastposer, kasser og hengere

Våre vinterjakker og kåper ble hengt i Garderobeesker, på kleshengere med plastposer over. Luer, vanter og skjerf ble lagt i bunnen av garderobesken i en plastpose. Vinterstøvlene sørget vi for å gi en vask og behandling før vi satte dem i en pappkasse. Da er vi sikre på at de er klare til neste vinter, og skitt setter seg ikke når de står lagret. Da vi like vel skulle til lageret hentet vi ut parasollen til altanen og kulegrill, så var vi helt klare for sommersesongen.

Rydd i hage og i skuret

Jeg har ikke lengre hage, men jeg kan huska fra jeg var barn at skuret er et mareritt å komme inn i etter en hel vinter. I løpet av vinteren havner både hagemøbler, hageredskaper og annet inn i skuret uten å egentlig tenke over det, ettersom det er lang tid til man skal bruke igjen. Når skuret så er stappfullt, er den beste løsningen å bare kaste alt ut av skuret, og så starte grovsorteringen.

Sorter og prioriter

Det du trenger over sommeren organiseres, henges på plass, og prioriteres etter bruk. La grillen stå ytterst, slik at du enkelt kan hente den ved spontane grillaftener. Vinterredskapene legger du i en bunke som skal sendes til oppbevaring, og ting du skal gi til gjenbruk legges i en egen bunke. Vask vinterutstyret godt, og kjør dem av sted til oppbevaring, slik at de ikke ligger i veien for det du trenger i sommer. Gjerne sammen med vintergarderoben hvis du får alt gjort på en ettermiddag.

Rydd på loftet/i kjelleren

I kjellerboden som hører til leiligheten min har jeg gamle møbler, lamper, krimkrams og sesongtøy. Den er fullstendig overfylt, så jeg kunne ikke finne mine shorts da været ble varmere. Kjelleren trengte nok også en kjærlig hånd. Igjen allierte jeg meg med min sambo, så ble det lettere å se lyset i tunellen.

Reoler og affeksjonsverdi

Alt ble hentet og gjennomgått. Var det noe vi noen gang kom til å trenge? Nei? Ut med det! Også fotoalbum og andre ting av affeksjonsverdi – som mormors lyseblå ullsofa – ble gjennomgått. Kjellerrommet kan bli kaldt og fuktig, så vi flyttet alle de viktigste tingene til vårt oppbevaringsrom hos City Self-Storage. Vi brukte noen gamle reoler til å organisere i kjelleren, og nå står det ryddig, og klart for sommeren.

Kort sagt:

  • Rydd i gangen og pakk tøyet i poser og sko i kasser
  • Rydd i hage og skuret, og sorter og prioriter hva du skal ha der
  • Rydd i kjelleren/på loftet, og flytt viktige ting til minilageret. Organiser med reoler.

Er du i tvil om hvordan du skal pakke dine eiendeler når du skal lagre? Les våre tips her for trygg og effektiv lagring her.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.