CSS logo

Et ryddig hjem: Her er noen effektive ryddetips

Et ryddig hjem gir en god følelse hos de fleste av oss. Derfor har vi samlet noen effektive ryddetips for å gjøre veien til et organisert hjem enklere.

Å rydde hjemme er ikke bare en prosess for å bli kvitt unødvendige ting, det er også en måte å få oversikt, skape mer plass, redusere rot og vekke en følelse av ro og harmoni.

Her er noen effektive tips for å hjelpe deg med å rydde hjemmet ditt og skape orden.

Begynn å rydde

Begynn med ett område av gangen

Fokuser på ett spesifikt område av gangen i stedet for å prøve å rydde hele hjemmet på en gang. Det kan være et rom, en garderobe eller til og med en enkelt skuff. Dette hjelper deg med å holde fokus og unngå overveldende følelser.

Bor du med flere personer, kan det være lurt å få alle med på ryddingen. Les mer om dette lenger ned i avsnittet om å inkludere hele familien.

Bruk rydde-metoden «Behold, selg, gi bort, kast»:

Gå gjennom eiendelene dine og del dem inn i tre kategorier: behold, selg, gi bort og kast. Vær ærlig med deg selv. Spør deg selv om du virkelig trenger eller bruker hvert eneste objekt som ligger foran deg.

Gjenstander som ikke lenger har noen nytte kan selges, gis bort til veldedighet eller kastes på miljøstasjonen eller søppelfyllingen.

Reduser sentimentalitet

Å kvitte seg med ting som har sentimental verdi kan være vanskelig. Prøv å være selektiv og behold de mest meningsfulle og spesielle gjenstandene. Du kan også vurdere å ta bilder av visse gjenstander for å bevare minnene uten å beholde selve tingene. Vurder om du kommer til å angre i fremtiden om du ga den fra deg.

Om det er for vanskelig å kvitte seg med alle tingene, er det viktig å finne et sted hvor du kan oppbevare eiendelene uten at de tar plass i ditt hjem. Det kan være via et minilager eller hos noen i familien som har ekstra lagringsplass.

Involver hele familien

Gjør det til en familieaktivitet, du kan til og med involvere de minste for å få dem til å føle seg inkludert og lære dem fra en tidlig alder å rydde.

Det kan nemlig være alfa omega å få med seg alle parter om du skal klare å holde ditt hjem ryddig. Snakk sammen underveis, skuff for skuff, om hva dere hver især trenger å gjøre for å holde det ryddig. Det kan være at dere ukentlig eller månedlig rydder sammen.

Avtal med hverandre om hvordan et ryddig hjem ser ut for dere, det kan nemlig fort være annerledes enn hva du ser for deg.

Vedlikehold arbeidet

Rydding er uansett en kontinuerlig prosess. Skap en vane med jevnlig å gå gjennom eiendelene dine og rydde ut det som ikke lenger brukes eller trengs. Dette hjelper deg med å opprettholde orden og unngå å skape unødvendig rot igjen.

Kontakt oss

Vi håper at tipsene har vært til hjelp, og at du har lykkes med ryddingen.

Hvis du har spørsmål om flytting og oppbevaring, eller trenger et lager, er du velkommen til å kontakte oss.

Du kan kontakte oss på vår chat eller kontaktskjema allerede i dag, eller ringe oss på: 810 12345.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.