Bør du pakke i avfallssekker?

En veldig vanlig ting å gjøre før flytting er å stappe alle klærne i svarte avfallssekker. Det er en lettvint løsning i en travel flytting, men det er flere grunner til at dette kanskje ikke er det lureste å gjøre.

1. Du ser ikke hva som befinner seg i sekkene

Dette kan gjøre at utpakking tar lengre tid. Klare avfallssekker kan da være et alternativ, så vet du hvor de ulike sekkene skal.

2. Klærne blir fort krøllete

De må da kanskje strykes eller vaskes på nytt før de er klar til bruk igjen. I flytteprosessen er det ganske mye annet som skal vaskes, ryddes og ordnes, og jo mer man slipper jo bedre. For å unngå dette har vi ulike alternativer:

  • Garderobeesken. Denne esken passer spesielt bra til klærne du normalt ville hengt opp. Esken er høy, og inneholder en stang du enkelt kan henge kleshengere på.
  • Plastbokser. Boksene er gjennomsiktige, og klærne blir liggende i ro inni. Dersom du bretter klærne pent før du pakker dem ned vil de holde seg pent brettet også under transport og innflytt.
  • Flytteesker. Pakk klærne i store flytteesker, de rommer mye, og egner seg godt til pakking av tekstiler.

3. Avfallssekker kan gå hull på

Mange avfallssekker er av god kvalitet, men under transporten til det nye hjemmet eller lageret kan det fort skje at de møter på skarpe gjenstander. Når de blir dratt langs bakken og flyttet rundt på, kan selv den mest slitesterke avfallssekken gå hull på. Det sikreste er derfor å bruke bokser eller esker. Dersom du ønsker å bruke avfallssekker kan det være lurt å tenke på hvordan de pakkes ned og hvilket flyttelass de går med på slik at de ikke blir ødelagt.

4. Sorte avfallssekker kan avgi lukt

Dersom du har planer om å la klærne bli liggende litt i avfallssekkene kan det skje at lukten på de sorte avfallssekkene smitter over på klærne. Skal du ikke ta dem ut med en gang kan det altså være lurt å pakke på andre måter.

Nå er det jo sånn at en sak som regel har minst to sider, og det har også denne. I noen tilfeller kan det være praktisk, og mest hensiktsmessig å bruke avfallssekker, og dersom du velger å bruke denne løsningen er det også fordeler med det.

1. Du kan spare tid

Har du det travelt, og skal pakke klær som ikke er så farlig om blir krøllete kan plastsekker fungere fint. Da er det bare å stappe nedi, men et tips er likevel å rulle klærne. Da får du både plass til mer, og klærne blir kanskje litt mindre rynkete. Det kan også ta litt kortere tid enn å brette dem, så hvis man har det travelt kan dette være en kjapp løsning.

2. Det er rimelig

Avfallssekker er gjerne rimelig, og du får mange sekker ved å kjøpe en rull. Hver sekk kan også romme mange klesplagg, så det er absolutt økonomisk å bruke disse til å pakke i. Mange som har strengt budsjett i flyttingen velger derfor å bruke avfallssekker.

3. Avfallssekkene er vanntette

Dersom du skal sette sekkene et sted det er fuktig eller vått under flyttingen er det en fordel at sekkene er vanntette. Pass da på at de ikke har hull slik at vann kommer inn. En annen vanntett løsning er gjennomsiktige plastbokser som også kan fungere bra.

(Dersom du slår to fluer i en smekk og kaster klærne som er slitte, vær obs på at det blir forbudt å kaste i svarte avfallssekker ved stadig flere gjenvinningsstasjoner i Norge).

Skal du pakke ned klær? Her kan du også lese vår pakkeguide for klær og tekstiler.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Forbered deg på å rydde bort sommeren

Forbered deg til å rydde bort sommeren

Høsten er på vei for fullt, og tiden for å klippe gress, sitte ute på verandaen og på uteserveringen er snart over. Om ikke lenge skal alt av sommerutstyr vike for kjelker, vinterklær og spader. Men er du klar til å sette bort sommerutstyret?

Pant på flytteesker

Vi vil ha dine brukte flytteesker

Leier du lager hos City Self-Storage og har noen av våre flytteesker liggende? Lever eskene inn på Torshov og få pant for dem!

Studentlagring sammen

Slik får studenter bedre plass mens de sparer penger

Verken studentbudsjettet eller studenthybler er kjent for å være romslige, og stramt budsjett og plassmangel er problemer for mange. Vi har en løsning som gir studenter bedre plass, uten at det tar en stor bit av budsjettet.

Lager med fornybar energi

Strøm med opprinnelsesgaranti på lageret

For å bli et enda mer bærekraftig selskap ser vi alltid etter mer miljøvennlige løsninger i produksjon, daglig drift og på våre produkter. Et viktig tiltak er å optimalisere vårt strømforbruk og kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti.