Bør du pakke i avfallssekker?

En veldig vanlig ting å gjøre før flytting er å stappe alle klærne i svarte avfallssekker. Det er en lettvint løsning i en travel flytting, men det er flere grunner til at dette kanskje ikke er det lureste å gjøre.

1. Du ser ikke hva som befinner seg i sekkene

Dette kan gjøre at utpakking tar lengre tid. Klare avfallssekker kan da være et alternativ, så vet du hvor de ulike sekkene skal.

2. Klærne blir fort krøllete

De må da kanskje strykes eller vaskes på nytt før de er klar til bruk igjen. I flytteprosessen er det ganske mye annet som skal vaskes, ryddes og ordnes, og jo mer man slipper jo bedre. For å unngå dette har vi ulike alternativer:

  • Garderobeesken. Denne esken passer spesielt bra til klærne du normalt ville hengt opp. Esken er høy, og inneholder en stang du enkelt kan henge kleshengere på.
  • Plastbokser. Boksene er gjennomsiktige, og klærne blir liggende i ro inni. Dersom du bretter klærne pent før du pakker dem ned vil de holde seg pent brettet også under transport og innflytt.
  • Flytteesker. Pakk klærne i store flytteesker, de rommer mye, og egner seg godt til pakking av tekstiler.

3. Avfallssekker kan gå hull på

Mange avfallssekker er av god kvalitet, men under transporten til det nye hjemmet eller lageret kan det fort skje at de møter på skarpe gjenstander. Når de blir dratt langs bakken og flyttet rundt på, kan selv den mest slitesterke avfallssekken gå hull på. Det sikreste er derfor å bruke bokser eller esker. Dersom du ønsker å bruke avfallssekker kan det være lurt å tenke på hvordan de pakkes ned og hvilket flyttelass de går med på slik at de ikke blir ødelagt.

4. Sorte avfallssekker kan avgi lukt

Dersom du har planer om å la klærne bli liggende litt i avfallssekkene kan det skje at lukten på de sorte avfallssekkene smitter over på klærne. Skal du ikke ta dem ut med en gang kan det altså være lurt å pakke på andre måter.

Nå er det jo sånn at en sak som regel har minst to sider, og det har også denne. I noen tilfeller kan det være praktisk, og mest hensiktsmessig å bruke avfallssekker, og dersom du velger å bruke denne løsningen er det også fordeler med det.

1. Du kan spare tid

Har du det travelt, og skal pakke klær som ikke er så farlig om blir krøllete kan plastsekker fungere fint. Da er det bare å stappe nedi, men et tips er likevel å rulle klærne. Da får du både plass til mer, og klærne blir kanskje litt mindre rynkete. Det kan også ta litt kortere tid enn å brette dem, så hvis man har det travelt kan dette være en kjapp løsning.

2. Det er rimelig

Avfallssekker er gjerne rimelig, og du får mange sekker ved å kjøpe en rull. Hver sekk kan også romme mange klesplagg, så det er absolutt økonomisk å bruke disse til å pakke i. Mange som har strengt budsjett i flyttingen velger derfor å bruke avfallssekker.

3. Avfallssekkene er vanntette

Dersom du skal sette sekkene et sted det er fuktig eller vått under flyttingen er det en fordel at sekkene er vanntette. Pass da på at de ikke har hull slik at vann kommer inn. En annen vanntett løsning er gjennomsiktige plastbokser som også kan fungere bra.

(Dersom du slår to fluer i en smekk og kaster klærne som er slitte, vær obs på at det blir forbudt å kaste i svarte avfallssekker ved stadig flere gjenvinningsstasjoner i Norge).

Skal du pakke ned klær? Her kan du også lese vår pakkeguide for klær og tekstiler.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Eurobox og City Self-Storage

Slik er City Self-Storage og Eurobox Minilager sammen

Siden 1993 jobbet Eurobox Minilager og City Self-Storage hver for seg med å løse plassproblemer, men i januar 2020 ble selskapene slått sammen. Nå er 27 års erfaring samlet på ett sted, les hvordan selskapene jobber sammen nå.

Plassmange

Plassmangel? Slik får du bedre plass

Ikke la irritasjonen over lite plass ta over roen du skal føle på hjemme. Med noen enkle grep får du bedre plass hjemme!

Frigjør plass hjemme

Frigjør plassen hjemme

Mange av oss har hatt hjemmekontor nå i et par måneder, og skal fortsette med det en periode fremover. Få våre enkle tips til å frigjøre mer plass hjemme.

Lagre dekk stående eller liggende

Skal du lagre dekk stående eller liggende?

Det er snart på tide å legge vinteren bak oss og sette bort vinterdekkene. Men hvordan skal du lagre dem, og bør hjul og dekk lagres liggende eller stående?

searchclose