Organisering i boden din – slik gjør du det

Finner du ikke det du har i boden din? Her er fem tips til bedre organisering i boden.

Finner du ikke det du har i boden? Da er det på tide å organisere.

1. Finn ut hva du har der
2. Bruk hyller
3. Gjennomsiktige kasser
4. Marker esker
5. Lag et notat underveis

Finn ut hva du har

Dersom du har en stor bod og det er lenge siden du har tatt en opprydning bør du starte med å finne ut hva du faktisk har. På den måten finner du fort ut om det er ting i boden som tar opp unødvendig plass.

Spesielt hvis du har liten bod vil dette være nyttig. Dersom du har ting i boden som du kun trenger en sesong, eller som du vet at du ikke trenger på en god stund, kan du rydde dette bort i et minilager, slik at du har plass i boden hjemme til det du trenger daglig eller regelmessig tilgang til.

Når du går gjennom tingene dine i boden kan du samtidig gjøre de fire andre stegene i dette innlegget.

Bruk hyller

Dersom du ikke allerede har hyller i boden er dette et tips som kan gjøre stor forskjell. Ved å sette inn hyller får du esker og ting opp fra gulvet, Det blir enklere å komme seg inn i boden, og du får raskere oversikt over hva du har der når du kommer inn for å hente noe.

Hvis du skal rydde opp i ditt minilager anbefaler vi også der å sette inn hyller for bedre tilgang og oversikt.

Du får kjøpt hyller i våre flyttebutikker. Finn din nærmeste butikk her.

Gjennomsiktige kasser

Dersom du ikke ser hva som befinner seg i de ulike boksene, posene eller koffertene i boden kan du fort ende opp med å lete gjennom et par esker før du finner serveringsfatet du trengte. Dette kan du enkelt unngå ved å bruke blanke plastkasser i stedet.

De blanke kassene gir deg umiddelbart oversikt over hva som ligger hvor, og du slipper å løfte og styre unødvendig for å finne det du leter etter. Der du likevel velger å bruke esker eller annet som ikke er gjennomsiktig vil neste tips være veldig nyttig.

Marker innholdet utenpå

Når du markerer innholdet i esken utenpå esken slipper du å lete gjennom flere esker for å finne det du trenger. Skriv ned en hovedkategori, men også gjerne stikkord om hva som befinner deg i esken, posen, kofferten eller det du velger å pakke i.

Forslag til markering:

  • Rommet tingene tilhører
  • Kategori (f.eks klær)
  • Spesifikke ting

Noter hva du har i boden

Det siste tipset er et du bør gjøre underveis når du går gjennom de andre stegene. Noter ned hva du har i boden. Dermed har du enkel tilgang neste gang du tenker «Jeg skulle gjerne hatt den jakken, lurer på hvor den ligger». Lag en inventarliste i notater på mobilen, i et excelark eller et annet sted du har den tilgjengelig.

Dersom dere er flere i husstanden er det en god idé å bruke et dokument som kan deles, og oppdateres av alle, slik at dere beholder oversikt. Hvis jobben blir for stor kan du skrive ned kategorier og ta bilde av notatet på eskene, eller av de blanke boksene. Her er det mange fremgangsmåter, og du kan finne den som passer best til din tid og ditt behov.

Å notere hva du har i boden er også veldig lurt dersom du har en bod hjemme og en bod på minilager. Det kan fort gå i surr når du skal prøve å huske hva som ligger hvor, og det er kjedelig å måtte lete seg gjennom boden hjemme for å finne ut at det ligger på lageret. Ha en inventarliste til hver av bodene, så ligger det bare et tastetrykk unna.

Lykke til med organiseringen! Vi heier på deg.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Slik setter du opp tallerkeninndeleren

Er du usikker på hvordan du skal sette opp Tallerkeninndeleren? Vi hjelper deg, se vår video og følg stegene.

Lagre Møbler

Slik lagrer du møbler du ikke har plass til lenger

Har du møbler stående som du ikke har plass til lenger? Vi vet hvordan du bør lagre dem.

Flytte saammen

Å flytte sammen: Noen nyttige tips

Å flytte sammen er en spennende fase i livet. Samtidig er de mye som må gjøres innen flytten. Vi har samlet noen råd for at det skal gå smidigere når dere skal flytte sammen.

Eurobox og City Self-Storage

Slik er City Self-Storage og Eurobox Minilager sammen

Siden 1993 jobbet Eurobox Minilager og City Self-Storage hver for seg med å løse plassproblemer, men i januar 2020 ble selskapene slått sammen. Nå er 27 års erfaring samlet på ett sted, les hvordan selskapene jobber sammen nå.

close