Hvorfor er øreproppene alltid rotete?

Opplever du at ledningene alltid roter seg til, og at du må bruke tid på å løse floken? Det er ikke nødvendigvis din feil!

Hvorfor krøller alltid øreproppene seg sammen og ender opp som en floke?

Ifølge en artikkel fra forskning.no har matematikeren Vagn Lundsgaard Hansen svaret. Han har forsket på knuter, og det store mysteriet rundt ørepropper i full knute er besvart.

Vil tilbake til hvilested

Når du bruker ledningene, er det så og si umulig å unngå at de vrir seg. Når dette skjer oppstår det spenningsenergi. Dette er samme prinsipp som dersom du spenner en strikk. Da er den i spenning, og når du slipper vil den naturlig trekke seg sammen igjen – den går tilbake til sin hvileposisjon. Når ledningene vris, er de i spenning, og de vil da naturlig bevege seg tilbake til sin hvileposisjon.

I dette tilfellet er (uheldigvis) rot mer sannsynlig enn orden, og nesten uansett hvor fint du surrer ledningen på f.eks øreproppene dine sammen, vil de med stor sannsynlighet ende opp i en rotete tilstand med en gang du begynner å bevege deg. Så ikke fortvil når de er en eneste stor knute når du tar dem opp av lomma, det er ikke nødvendigvis noe galt med din surreteknikk!

Løsning for orden i ledninger

Er det egentlig mulig å holde orden på øreproppene og andre ledninger? Det kan være vanskelig, spesielt hvis du er i en flytteprosess, men det er egentlig veldig få grep som skal til. Få tipsene her.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Slik setter du opp tallerkeninndeleren

Er du usikker på hvordan du skal sette opp Tallerkeninndeleren? Vi hjelper deg, se vår video og følg stegene.

Organisering i boden

Organisering i boden din – slik gjør du det

Finner du ikke det du har i boden din? Her er fem tips til bedre organisering i boden.

Lagre Møbler

Slik lagrer du møbler du ikke har plass til lenger

Har du møbler stående som du ikke har plass til lenger? Vi vet hvordan du bør lagre dem.

Flytte saammen

Å flytte sammen: Noen nyttige tips

Å flytte sammen er en spennende fase i livet. Samtidig er de mye som må gjøres innen flytten. Vi har samlet noen råd for at det skal gå smidigere når dere skal flytte sammen.

close