Hvorfor er øreproppene alltid rotete?

Opplever du at ledningene alltid roter seg til, og at du må bruke tid på å løse floken? Det er ikke nødvendigvis din feil!

Hvorfor krøller alltid øreproppene seg sammen og ender opp som en floke?

Ifølge en artikkel fra forskning.no har matematikeren Vagn Lundsgaard Hansen svaret. Han har forsket på knuter, og det store mysteriet rundt ørepropper i full knute er besvart.

Vil tilbake til hvilested

Når du bruker ledningene, er det så og si umulig å unngå at de vrir seg. Når dette skjer oppstår det spenningsenergi. Dette er samme prinsipp som dersom du spenner en strikk. Da er den i spenning, og når du slipper vil den naturlig trekke seg sammen igjen – den går tilbake til sin hvileposisjon. Når ledningene vris, er de i spenning, og de vil da naturlig bevege seg tilbake til sin hvileposisjon.

I dette tilfellet er (uheldigvis) rot mer sannsynlig enn orden, og nesten uansett hvor fint du surrer ledningen på f.eks øreproppene dine sammen, vil de med stor sannsynlighet ende opp i en rotete tilstand med en gang du begynner å bevege deg. Så ikke fortvil når de er en eneste stor knute når du tar dem opp av lomma, det er ikke nødvendigvis noe galt med din surreteknikk!

Løsning for orden i ledninger

Er det egentlig mulig å holde orden på øreproppene og andre ledninger? Det kan være vanskelig, spesielt hvis du er i en flytteprosess, men det er egentlig veldig få grep som skal til. Få tipsene her.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Forbered deg på å rydde bort sommeren

Forbered deg til å rydde bort sommeren

Høsten er på vei for fullt, og tiden for å klippe gress, sitte ute på verandaen og på uteserveringen er snart over. Om ikke lenge skal alt av sommerutstyr vike for kjelker, vinterklær og spader. Men er du klar til å sette bort sommerutstyret?

Pant på flytteesker

Vi vil ha dine brukte flytteesker

Leier du lager hos City Self-Storage og har noen av våre flytteesker liggende? Lever eskene inn på Torshov og få pant for dem!

Studentlagring sammen

Slik får studenter bedre plass mens de sparer penger

Verken studentbudsjettet eller studenthybler er kjent for å være romslige, og stramt budsjett og plassmangel er problemer for mange. Vi har en løsning som gir studenter bedre plass, uten at det tar en stor bit av budsjettet.

Lager med fornybar energi

Strøm med opprinnelsesgaranti på lageret

For å bli et enda mer bærekraftig selskap ser vi alltid etter mer miljøvennlige løsninger i produksjon, daglig drift og på våre produkter. Et viktig tiltak er å optimalisere vårt strømforbruk og kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti.