Norske minilager fungerer ikke som på TV

Minilager i USA er ikke som i Norge. I enkelte TV-program bygger konseptet på at en kan kjøpe innholdet av forlatte/ubetalte lagerboder på auksjon, men reglene i Norge er annerledes enn i USA.

Lagerkrigen

TV-serien Storage Wars eller Lagerkrigen som den heter på norsk følger folk som lever av å kjøpe innholdet i ubetalte lagerboder. De kjøper etter kun et lite blikk inn i boden og tar sjansen på at de kan selge det videre med gevinst. Dette foregår som en auksjon der alle får kikket inn døren på en lagerbod, men ikke se hva som skjuler seg i skap og esker. Er en heldig kan en vinne auksjonen billig og finne nedpakket kunst og verdigjenstander til millioner.

– Det er et artig konsept og god TV, men det er ikke slik norske minilager fungerer, forteller Isak Larsson, General manager i City Self-Storage.

Andre lover og regler

– I Norge gjelder andre lover og regler. I de ytterst sjeldne tilfellene noen ikke betaler for lagringsplassen går kravet til inkasso og etter hvert dukker namsmannen opp med låsesmed og klipper låsen. Kunden er også invitert den dagen låsen skal klippes, men er meget sjeldent med.

Namsmannen tar bilder og noterer hva som finnes i boden og plomberer døren/låsen. Kunden får så 2 ukers frist på å tømme lageret, hvis ikke blir løsøret enten kastet eller solgt i regi av namsmannen. Som regel blir det kastet. Minilageret har ikke lov å beholde noe av det som finnes i lagret, og må kunne vise til en kastekvittering senere.

Kotsbart og krevende

– Vi hadde gjerne sett att det var som i USA, for å kunne dekke opp ubetalt leie, men for oss er det både kostbart og tidskrevende med kunder som ikke betaler. Det tar ca. 6 måneder fra første ubetalte regning til kunden er ute av lageret og vi kan leie ut til nye betalende kunder igjen, forteller City Self-Storage-sjefen.

Minilager er en forholdsvis ny tjeneste i Norge, med norskeide City Self-Storage som den ledende aktøren.

– Det hyggelige med TV-serier som Lagerkrigen er at det viser folk at det finnes alternativer til å lagre sakene sine i garasjer og trange boder. Hos oss står det rent, tørt og trygt, avslutter Larsson.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Forbered deg på å rydde bort sommeren

Forbered deg til å rydde bort sommeren

Høsten er på vei for fullt, og tiden for å klippe gress, sitte ute på verandaen og på uteserveringen er snart over. Om ikke lenge skal alt av sommerutstyr vike for kjelker, vinterklær og spader. Men er du klar til å sette bort sommerutstyret?

Pant på flytteesker

Vi vil ha dine brukte flytteesker

Leier du lager hos City Self-Storage og har noen av våre flytteesker liggende? Lever eskene inn på Torshov og få pant for dem!

Studentlagring sammen

Slik får studenter bedre plass mens de sparer penger

Verken studentbudsjettet eller studenthybler er kjent for å være romslige, og stramt budsjett og plassmangel er problemer for mange. Vi har en løsning som gir studenter bedre plass, uten at det tar en stor bit av budsjettet.

Lager med fornybar energi

Strøm med opprinnelsesgaranti på lageret

For å bli et enda mer bærekraftig selskap ser vi alltid etter mer miljøvennlige løsninger i produksjon, daglig drift og på våre produkter. Et viktig tiltak er å optimalisere vårt strømforbruk og kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti.