Norske minilager fungerer ikke som på TV

Minilager i USA er ikke som i Norge. I enkelte TV-program bygger konseptet på at en kan kjøpe innholdet av forlatte/ubetalte lagerboder på auksjon, men reglene i Norge er annerledes enn i USA.

Lagerkrigen

TV-serien Storage Wars eller Lagerkrigen som den heter på norsk følger folk som lever av å kjøpe innholdet i ubetalte lagerboder. De kjøper etter kun et lite blikk inn i boden og tar sjansen på at de kan selge det videre med gevinst. Dette foregår som en auksjon der alle får kikket inn døren på en lagerbod, men ikke se hva som skjuler seg i skap og esker. Er en heldig kan en vinne auksjonen billig og finne nedpakket kunst og verdigjenstander til millioner.

– Det er et artig konsept og god TV, men det er ikke slik norske minilager fungerer, forteller Isak Larsson, General manager i City Self-Storage.

Andre lover og regler

– I Norge gjelder andre lover og regler. I de ytterst sjeldne tilfellene noen ikke betaler for lagringsplassen går kravet til inkasso og etter hvert dukker namsmannen opp med låsesmed og klipper låsen. Kunden er også invitert den dagen låsen skal klippes, men er meget sjeldent med.

Namsmannen tar bilder og noterer hva som finnes i boden og plomberer døren/låsen. Kunden får så 2 ukers frist på å tømme lageret, hvis ikke blir løsøret enten kastet eller solgt i regi av namsmannen. Som regel blir det kastet. Minilageret har ikke lov å beholde noe av det som finnes i lagret, og må kunne vise til en kastekvittering senere.

Kotsbart og krevende

– Vi hadde gjerne sett att det var som i USA, for å kunne dekke opp ubetalt leie, men for oss er det både kostbart og tidskrevende med kunder som ikke betaler. Det tar ca. 6 måneder fra første ubetalte regning til kunden er ute av lageret og vi kan leie ut til nye betalende kunder igjen, forteller City Self-Storage-sjefen.

Minilager er en forholdsvis ny tjeneste i Norge, med norskeide City Self-Storage som den ledende aktøren.

– Det hyggelige med TV-serier som Lagerkrigen er at det viser folk at det finnes alternativer til å lagre sakene sine i garasjer og trange boder. Hos oss står det rent, tørt og trygt, avslutter Larsson.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Slik setter du opp tallerkeninndeleren

Er du usikker på hvordan du skal sette opp Tallerkeninndeleren? Vi hjelper deg, se vår video og følg stegene.

Organisering i boden

Organisering i boden din – slik gjør du det

Finner du ikke det du har i boden din? Her er fem tips til bedre organisering i boden.

Lagre Møbler

Slik lagrer du møbler du ikke har plass til lenger

Har du møbler stående som du ikke har plass til lenger? Vi vet hvordan du bør lagre dem.

Flytte saammen

Å flytte sammen: Noen nyttige tips

Å flytte sammen er en spennende fase i livet. Samtidig er de mye som må gjøres innen flytten. Vi har samlet noen råd for at det skal gå smidigere når dere skal flytte sammen.

close