CSS logo

Få bedre plass i studentboligen
Publisert mars 7, 2023

Å bo i en studentleilighet innebærer ofte at man bor litt mindre, men med noen få enkle steg kan du få det til å føles romsligere.

Rengjøring er ikke noe mange ser fram til, spesielt ikke når man har eksamener å tenke på. Men når de første vårtegnene viser seg, da er det gøy å få rengjort og ryddet unna slik man kan nyte vårens friske pust i fulle drag. Men hvor bør man starte?

Sortere studentleiligheten

Start med å gå igjennom alle tingene dine. Finner du ting som du tenker at du kanskje får bruk for i fremtiden, men ennå ikke har funnet anledningen til å bruke, da det er kanskje på tide å kvitte seg med den?

Vi vet det er enklere sagt enn gjort. Det er ikke særlig gøy å kaste noe som man har fått eller kjøpt, men som man egentlig ikke har bruk for.

Gi det til en annen student

Derfor bør du starte en minimiljøstasjon om det ikke allerede finnes. Hva er det? spør du kanskje.

En miljøstasjon kan bestå av en skjenk, reol eller en plass hvor studenter kan etterlate ting de ikke trenger lenger og som de ønsker å gi bort. Da kan en annen student som trenger den etterlate gjenstanden ta den uten kostnad. Nyttig, ikkesant? På denne måten kommer alle tingene du er ferdig med til god bruk. Det gjør kanskje at det blir litt lettere å gi slipp på det du ikke trenger.

En ting som det er viktig å vite før du starter en minimiljøstasjon er at minst én person bør ta ansvaret for å fjerne det ingen vil ha, og frakte det til en ordentlig miljøstasjon, slik tingene ikke bare blir stående og tar plass. Dette bør gjøres jevnlig og kanskje på faste datoer.

Organiser studentleiligheten

Når du har gått igjennom alle tingene dine, og fjernet alt det som ikke lenger tjener deg, kan du nå begynne å organisere tingene dine.

Det er lurt å utnytte høyden når man bor i en mindre bolig. Sjekk om du har lov til å sette opp hyller på veggen, ellers kan høye reoler være ganske nyttig.

En annen god lagringsplass er under sengen.

Lagringsløsninger

Har du gått igjennom alle tipsene over, men føler fortsatt du trenger flere kreative løsninger? Da kan blogginnlegget «Plassmangel? Slik får du bedre plass» og «9 life hacks for små hjem» være verdt å ta en titt på.

Lei et minilager

Er det ikke rom til alle tingene dine i hjemmet kan du lagre tingene som ikke får plass i et minilager. Vi tilbyr studentrabatt på våre lagerboder, og våre avdelinger ligger spredt rundt om i storbyene i Norge.

Les mer om oss i City Self-Storage og om vår studentrabatt, eller se hvor du finner et minilager nær deg.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.