CSS logo

3 trinn for å leve på mindre plass
Publisert februar 6, 2019

Kan du klare deg med mindre ting, men samtidig føle at du har mer, og bo på mindre plass? Det mener designeren Graham Hill at du kan klare. Les om hans tre måter hvor lite gjort på en god måte kan gi mer.

I forlengelsen av innlegget «Krev plassen tilbake», dykker vi ned i konseptet «Less is more», utviklet av designeren Graham Hill. Der insentivet bak innlegget «krev plassen tilbake» er ren nødvendighet, er Hills perspektiv enda mer fokusert på glede og overskudd. Det er jo en veldig oppløftende måte å se på temaet . Vi gjennomgår Hills 3-trinns modell til «less i more».

Hill mener at «Less done well can equal more” (Lite gjort bra gir mer), og han gir tre måter å gjøre det på: edit ruthlessly, think small og multifunctional spaces and housewares.

Edit ruthlessly (Sorter hensynsløst)

Dette er på en måte en hjertevarm tanke, hvor du skal sortere bort de tingene som ikke gir deg glede lenger. Hva med skjorten du pakker med hver gang du flytter, men som ikke har blitt brukt på flere år? Sorter den ut. Når du får sortert bort de tingene du er likegyldige til, som ikke gir deg glede, står du igjen med det som har en mening for deg, som gir deg glede.

Think small (Tenk smått)

Behøver du et spisebord med plass til ti gjester? Bruker du noensinne den kjempe-salatskålen som tar opp halve kjøkkenskapet? Hvorfor har du 6 kokeplater når du kun bruker 3 av gangen?

Multifunctional spaces and housewares (Multifunksjonelt hjem og møbler)

For å få det meste ut av plassen du har til rådighet kan møblene og ting brukes til mer enn en ting. Prøv å finn løsninger som fungerer for deg, for eksempel oppbevaring i sofaen, en seng som kan bli om til et bord hvis den settes opp mot veggen eller et bord som kan gjøres større ved behov, og som har oppbevaringsplass under (dette er også løsninger som gjør at du kan utnytte plassen i en lagerbod best mulig).

Vi kan ikke si med sikkerhet at du faktisk vil bli gladere ved å leve etter disse tre punktene. Men vi synes det er en positiv måte å optimalisere sitt hjem så godt som mulig.

Står du igjen med dyrebare og viktige ting som du ikke får plass til, kan et eksternt lagerrom være en god løsning for deg. Du kan finne våre minilager her, og dersom du har spørsmål om lagring kan du gjerne kontakte vårt kundesenter.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.