CSS logo

Vinterlagring: Slik tar du vare på motorsykkelen din om vinteren

Beskytt motorsykkelen din i vinter. Her er hvordan du kan forberede sykkelen din for de kalde månedene.

På samme måte som vi tar inn hagemøbler om vinteren for å beskytte dem mot vind og vær, bør du gjøre det samme med motorsykkelen din. Beskytt derfor motorsykkelen din mot vinterkulden ved å lagre den om vinteren.

Slik kan du forberede motorsykkelen til de kalde vintermånedene.

Forberedelser til vinterlagring av motorsykkelen

For å gjøre motorsykkelen bedre rustet til de kalde månedene, bør du forberede den på vinterlagring.

Vi anbefaler at du først sjekker bruksanvisningen for tips om hvordan du skal oppbevare og vedlikeholde din spesifikke motorsykkelmodell. Produsenten av din modell kan også gi tips som er skreddersydd til akkurat din motorsykkel.

Det er viktig å vite om spesifikke tips eller hensyn når det gjelder vinterlagring av akkurat din motorsykkelmodell, så det kan være lurt å sjekke opp dette før du begynner på de generelle anbefalingene.

Vi har likevel samlet opp noen generelle tips som alle motorsykkelførere bør kjenne til.

Rengjør motorsykkelen

Én av de viktigste forberedelsene før vinterlagring er å grundig rengjøre motorsykkelen. Hvis du ikke rengjør den ordentlig, kan smuss skade lakken, hvilket kan føre til rust på lenger sikt.

Rengjør derfor motorsykkelen først med avfetting, og deretter med rengjøringsmiddel.

Selv om noen hevder at Zalo fungerer som rengjøringsmiddel for motorsykler, anbefaler de aller fleste å ikke bruke det, da det kan tørke ut deler av sykkelen og forårsake skade og rust.

Det er derfor best å investere i et rengjøringsmiddel som er spesifikt for motorsykler, slik at sykkelen kan få holde seg i best mulig stand og unngå unødvendig skade.

Voks og smør motorsykkelen

Husk å tørke av motorsykkelen grundig etter vask, for å unngå at vannet skader eller ødelegger delene. Etter kjøretøyet er rent og tørt, kan du påføre voks på de lakkerte overflatene. I tillegg til å smøre vaier og kjede, slik at de holder seg fine til våren.

Sørg for dekkene

Det er viktig å ta vare på dekkene før vinterlagringen begynner. Husk derfor å fyll opp dekkene med ekstra luft før du oppbevarer motorsykkelen. Etter en lengre periode uten bevegelse, kan dekkene nemlig bli flate.

Hvis motorsykkelen din har en sentralstøtte, anbefales det at du bruker dette. Det er enda bedre om du har et depotstøtte, da dette frigjør hjulene slik at de kan henge fritt.

Vedlikehold under vinterlagringen

Under oppbevaringen er det viktig å ta vare på batteriet. Batteriet er følsomt og bør ikke lades helt ut. Derfor må du vedlikeholdslade det igjennom hele vinteren.

Ved å gjøre dette vil du sørge for at batteriet ikke tappes for strøm og holder seg i god stand til våren.

Kjøring av motorsykkel på veien

Hvis motorsykkelen står ute om vinteren, bør du ta ut batteriet og lade det innendørs. Det er lurt å oppbevare batteriet tørt og temperert for å unngå skade og forlenge levetiden.

Hvor skal du oppbevare motorsykkelen i vinter?

Når du har forberedt motorsykkelen din for de lange vintermånedene, er det viktig å finne et sted som er egnet for vinterlagring.

Best å oppbevare motorsykkelen innendørs eller utendørs?

Prøv å finn et sted som er tørt og temperert for å unngå skade, og få motorsykkelen til å leve lengere. Dekk til sykkelen med et trekk som puster og beskytter sykkelen mot støv og fuktighet, uavhengig hvor du plasserer den.

Det er mest optimalt å lagre i en temperert garasje eller lagerrom, men så lenge motorsykkelen er forberedt på et kaldt lagerrom, fungerer dette også.

Hvis det eneste alternativet er å oppbevare motorsykkelen utendørs på vinteren, bør du sørge for at du har et godt trekk for å minske svingninger i temperatur, eller et telt som beskytter mot smuss og fuktighet.

Et tips kan være å spørre familie og venner om de har plass i garasjen sin, slik at du slipper å ha den ute.

Kan du oppbevare en motorsykkel hos City Self-Storage?

Fordelen med et City Self-Storage lagerrom er at de er tempererte, slik at temperaturen aldri faller under null grader.

Dessverre tilbyr vi ikke spesielle lagerrom for motorsykler, og det er dermed ikke tillatt å lagre brannfarlige stoffer. Derfor må du tømme motorsykkelen for drivstoff før du lagrer den hos oss.

Motorsykkel ute i horisonten

Har du riktig forsikring?

Det er viktig å ha riktig forsikring for motorsykkelen din. Ved å ha riktig forsikring på plass, kan du være trygg på at sykkelen din er godt beskyttet gjennom vinteren.

I dag bruker mange året-rundt forsikring, noe som betyr at du i teorien ikke trenger å sette vekk motorsykkelen for vinteren.

Om det ikke frister å kjøre motorsykkelen i vintermånedene, bør du sjekke at forsikringen dekker din planlagte vinterlagring, og eventuelle skader som kan oppstå under den type oppbevaring.

Du bør også undersøke om forsikringen krever spesielle sikkerhetstiltak, og sørge for at du oppfyller disse kravene under din vinterlagring.

Kontakt oss

Lykke til med vinterlagringen. Ta gjerne kontakt med én av våre avdelinger hvis du har spørsmål eller trenger personlig rådgivning. Vi hjelper deg mer enn gjerne!

Du kan også bruke chatten på vår nettside, eller ringe oss på telefonnummeret: 810 12345.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.