CSS logo

Tips til bedre vinterlagring

Vinteren nærmer seg og det er på tide å stue bort hagemøbler, båtutstyr og annet sesongutstyr.

Enkle lagringsprinsipper

Mange stuer alt inn i boder og garasjer uten å ta forholdsreglene lagringsekspertene anbefaler. City Self-Storage tror mange kan ha nytte av å lære seg noen enkle lagringsprinsipper for å ta bedre vare på tingene sine.
Vintersesongen betyr garasjer fulle av hageredskaper, motorsykler, båtutstyr, hagemøbler, griller og annet. Men for minilageraktøren City Self-Storage betyr det også en god del nye kunder.

– Det er riktig. Mange benytter seg av våre tørre og tempererte lokaler til å vinterlagre, men vi skulle hjerne hatt enda flere, sier Isak Larsson, sjef i City Self Storage Norge. – Vi vet jo at folk ødelegger mye utstyr ved å lagre det feil hjemme, samtidig som vi skjønner at ikke alle har mulighet til å bruke vårt tilbud, fortsetter han. Det er flere problemer som oppstår når folk lagrer ting på en ufornuftig måte.

Det ene er at ting kan ruste og sprekke eller på annen måte bli skadet, og den andre er at folk fyller opp bodene sine såpass at de mister oversikt over hva de har og ikke.– En av karene som jobber med nettsidene våre fortalte at han fant 4 – fire! – kantklippere når han ryddet i garasjen han deler med sin svigerfar. Dette er en typisk ting som skjer når en stuer ting inn uten å tenke på at det skal brukes igjen. Derfor har vi satt sammen en liten liste med tips til vinterlagring, forteller Larsson.

8 råd for bedre vinterlagring

– Mye av dette er ganske innlysende, men det er veldig mange som glemmer den sunne fornuften når det regner og blåser og alt skal ryddes inn i garasjen, avslutter minilager-sjefen.

  • Få oversikt. Før du rydder inn i garasjen/boden/kjelleren: Rydd ut av den! Få oversikt over hva du egentlig har. Kast det du vet du aldri kommer til å bruke. Selg det du har dobbelt av.
  • Sett inn skikkelige hyller. Ofte lagrer vi der det er plass og når det ikke er plass lenger stabler vi ting oppå hverandre. Når du når det stadiet -> Rydd ut av garasjen/boden -> Sett inn noen skikkelige hyller -> Stable organisert i høyden.
  • Tenk gjenfinning. Prøv å organisere garasjen eller boden slik at du og andre i familien vet hvor alt er og kan finne det uten å endevende alt. Merk esker skikkelig. Mange dobbeltkjøp blir gjort på grunn av at mor har lagt utstyret på et annet sted enn der far pleier å legge det.

…videre

  • Vask redskap og utstyr før det lagres. Skitt og sjøvann gir grobunn for rust, råte, sprekkdannelser og annet trøbbel.
  • Bruk skikkelige kasser til hageleker og annet småutstyr. Det er ikke hyggelig å plukke frem plaskebasseng og kubbespill som er dekket av garasjestøv.
  • Tenk på hva du lagrer sammen. Unngå at utstyr som inneholder olje eller har potensial til å lekke andre ting står sammen med hageputer og annet som suger til seg.
  • Skift olje på motorisert utstyr. Motorsykler, veteranbiler, gressklippere og andre ting med motor bør vedlikeholdes grundig før lagring. Gammel olje skade pakninger og filtre. Spray WD40 i eksosrør og andre steder som er utsatt for rust. (”WD” er kort for ”Water Displacement ”)
  • Kjøp en avfukter/fuktfjerner. I kalde temperaturer klarer ikke luften å holde på fuktighet og den fuktigheten setter seg som rim på bakken, eller om det er i en kald kjeller/garasje: På tingene du oppbevarer der. Derfor er det smart å sette inn en avfukter som kan minimere luftfuktigheten før temperaturene faller.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.