CSS logo

Slik oppbevarer du skiene dine 

Skisesongen er så godt som over, og det er på tide å begynne å tenke på hvor du skal oppbevare dine ski gjennom sommeren. Få våre tips til oppbevaring av ski her!

Vedlikehold og rens skiene før du lagrer 

Før du lagrer skiene dine er det viktig å ta en titt på dem. Fungerer for eksempel bindinger slik de skal? Er det noen riper som bør repareres?  

Ifølge ekspertene er det viktigste du gjør før du setter skiene bort for sesongen å rengjøre dem.  

Vedlikehold av smøreski 

Før du lagrer skiene dine for sommeren er det to ting som, ifølge Swix, er viktig å gjøre: 

  • Rense 
  • Sette sålen med glider 

Aller først bør du fjerne alt klister og voks. Hos Swix kan du få full oversikt over hvilket utstyr du trenger, og hvordan du skal gå frem for å fjerne.

Når du har fjernet voks og klister lar du sålen tørke. Deretter er det anbefalt å legge på glider for å beskytte sålen fra støv og annet som kan skade sålen og gjøre den tørr. 

Rensing av alpintski/randonee 

Også alpint og randonee-ski bør rengjøres før sommerlagringen.  

Sjekk for riper, og om det har satt seg noe i sålen. Ta av feller, og vask disse slik at de er klare for neste sesong. 

Slik renser du felleski 

Felleski kan samle opp klister og voksrester som ligger i skisporene, og barnåler, kvist, bark og annet du finner i sporet kan gjøre at fellenes egenskaper blir dårligere over tid.  

For å unngå at fellene skal ta skade kan du rengjøre dem med fellerens. Gjør dette jevnlig, og husk å gjøre det før du skal sette felleskiene bort for sommeren. Du kan lese mer om rens av felleski hos Fjellsport.no.

Her kan du oppbevare skiene dine 

Når skiene er vedlikeholdt og rengjort, er det på tide å sette dem bort. Hvor setter du dine ski? Her er fem ulike alternativer.  

  • I gangen 
  • I klesskapet 
  • I boden 
  • I garasjen 
  • I minilager 

Er du en av dem som helst ønsker å få skiene ut av hjemmet, er de tre siste alternativene best for deg. Skiene bør helst lagres et sted med temperatur under 30 grader, og ikke i direkte sollys.  

Hvis du ikke har den største boden, eller et stort skap i gangen du kan legge vinterutstyret i, er et minilager i nærheten et godt alternativ. Visste du at vi har lagerrom helt ned til 1 kvadratmeter, som du kan leie hvis du har litt sportsutstyr du trenge rå få bort? 

Her kan du lese hva du bør gjøre med annet vitnerutstyr før du pakker det bort for sommeren.

Ønsker du å leie et minilager for å lagre skiene dine over sommeren? Vi har mange sentrale minilager, og du kan se full oversikt over våre avdelinger her.  

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.