Skip to content

Dette bør du gjøre før du skal fotografere boligen for salg

Det er mange som selger eller leier ut leiligheter om dagen, og kanskje du planlegger å gjøre det samme? Vi kommer med råd i samarbeid med en eiendomsmegler.

Fotografering av bolig til salg

Sammen med eiendomsmegler Truls Hauge, daglig leder for PROA Eiendomsmegling Lørenskog, kommer vi med råd til deg før du skal ta bilder av leiligheten før salg. Truls har opp mot 3000 visninger bak seg, og mye erfaring med hva som fungerer når du skal selge en bolig.

Er det en større jobb?

Det er fristende å tenke at man bare kan vise frem boligen slik den er, for å spare seg for arbeid i forkant. Men det er viktig å huske på at interessentene skal kunne se for seg å fortsette livet i din bolig. Da kan det være nødvendig å gi noen rom nytt liv med enkel oppussing som for eksempel et nytt strøk maling.

– Det kan også i noen tilfeller være hensiktsmessig å gjøre større tiltak i boligen, for eksempel bytte fronter på kjøkkenet eller etablere et ekstra soverom. Tiltakene må planlegges nøye opp imot hvilken kjøpegruppe man ønsker å treffe. Gode forberedelser og klargjøring før fotografering er avgjørende i dagens selektive marked, sier Truls.

Når du pusser opp hjemmet kan du sette dine eiendeler på et minilager til du er ferdig. Da får du bedre plass til å gjøre jobben, og du unngår skader, malingssøl og oppussingsstøv på tingene dine.

Ingen bor visningsklart

Ifølge Truls er gode forberedelser og klargjøring før fotografering avgjørende i dagens selektive marked. Når du er ferdig med eventuell oppussing er det innredningen som står for tur. Før du tar bildene må du la personlige eiendeler og stil vike for en mer generell stil, slik at interessentene kan se for seg å bo i ditt hjem. Eiendomsmegler Truls har et klart råd før fotograferingen.

– Bruk alltid en interiørkonsulent før fotografering! De ser boligen din med nye øyne, og kan med enkle grep få rommet til å se større ut og mer innbydende. Ingen bor visningsklart. Riktig møblering som fremhever rommets kvaliteter, og ikke minst meglers strategi for salget kan øke verdien på boligen.

Dersom du ikke har mulighet til å leie en interiørkonsulent, kan det uansett være lurt å få et objektivt syn på boligen. Kanskje du kjenner noen som kan komme med innspill, eller kanskje megler kan gi deg noen gode tips du kan følge. For å få et inntrykk av hva som kan fungere kan du også se på annonser som ligger ute. Uansett er trikset å holde en generell stil og la de personlige eiendelene vike, slik at andre kan se for seg å bo i boligen.

Hvis du allerede har leid minilager til oppussingen, kan du bruke det videre for å sette bort det som eventuelt ikke skal være med på bildene. Du kan enkelt reservere et minilager på nett her.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Siste innlegg

Råd når du flytter ut for første gang

Råd når du flytter ut for første gang

Det er mange som skal starte å studere til høsten, og kanskje er du en av dem som skal flytte ut for første gang. Det er mange viktige ting du må huske på og tenke over når du flytter ut. Vi hjelper deg å huske dem.
5 tegn på at det er på tide å rydde i boden

5 tegn på at det er på tide å rydde i boden

Kjellerboden kan være en velsingnelse for å få unna alt man ikke vil ha inne i leiligheten. Det er fort gjort å stadig fylle på, og systemet kan falle sammen. Litt rot går greit, men når e det på tide å rydde i boden?
3 Pakketips før du lagrer

3 Pakketips før du lagrer

Skal du pakke ned lagre eiendelene dine før de lagres over en kort eller lengre periode? Gjør lagringen litt enklere for deg selv – følg disse tre pakketipsene før lagring.
3 tips for litt mindre stress ved flyttingen

3 tips for litt mindre stress ved flyttingen

Flytteprosessen er hektisk. Vi har alle vært der, når vi egentlig bare vil rive oss i håret, slå i veggen, bare droppe det hele. Vi har funnet noen løsninger som kan gjøre det litt mer hyggelig, og litt mindre stressende.

Vi bruker cookies for å sikre den beste opplevelsen på vår nettside. Ved videre bruk av siden aksepterer du dette.

Les mer >