Dette bør du gjøre før du skal fotografere boligen for salg

Det er mange som selger eller leier ut leiligheter om dagen, og kanskje du planlegger å gjøre det samme? Vi kommer med råd i samarbeid med en eiendomsmegler.

Det er ikke bare å ta bilder av boligen du skal selge.

Sammen med eiendomsmegler Truls Hauge, daglig leder for PROA Eiendomsmegling Lørenskog, kommer vi med råd til deg før du skal ta bilder av leiligheten før salg. Truls har opp mot 3000 visninger bak seg, og mye erfaring med hva som fungerer når du skal selge en bolig.

Er det en større jobb?

Det er fristende å tenke at man bare kan vise frem boligen slik den er, for å spare seg for arbeid i forkant. Men det er viktig å huske på at interessentene skal kunne se for seg å fortsette livet i din bolig. Da kan det være nødvendig å gi noen rom nytt liv med enkel oppussing som for eksempel et nytt strøk maling.

– Det kan også i noen tilfeller være hensiktsmessig å gjøre større tiltak i boligen, for eksempel bytte fronter på kjøkkenet eller etablere et ekstra soverom. Tiltakene må planlegges nøye opp imot hvilken kjøpegruppe man ønsker å treffe. Gode forberedelser og klargjøring før fotografering er avgjørende i dagens selektive marked, sier Truls.

Når du pusser opp hjemmet kan du sette dine eiendeler på et minilager til du er ferdig. Da får du bedre plass til å gjøre jobben, og du unngår skader, malingssøl og oppussingsstøv på tingene dine.

Ingen bor visningsklart

Ifølge Truls er gode forberedelser og klargjøring før fotografering avgjørende i dagens selektive marked. Når du er ferdig med eventuell oppussing er det innredningen som står for tur. Før du tar bildene må du la personlige eiendeler og stil vike for en mer generell stil, slik at interessentene kan se for seg å bo i ditt hjem. Eiendomsmegler Truls har et klart råd før fotograferingen.

– Bruk alltid en interiørkonsulent før fotografering! De ser boligen din med nye øyne, og kan med enkle grep få rommet til å se større ut og mer innbydende. Ingen bor visningsklart. Riktig møblering som fremhever rommets kvaliteter, og ikke minst meglers strategi for salget kan øke verdien på boligen.

Dersom du ikke har mulighet til å leie en interiørkonsulent, kan det uansett være lurt å få et objektivt syn på boligen. Kanskje du kjenner noen som kan komme med innspill, eller kanskje megler kan gi deg noen gode tips du kan følge. For å få et inntrykk av hva som kan fungere kan du også se på annonser som ligger ute. Uansett er trikset å holde en generell stil og la de personlige eiendelene vike, slik at andre kan se for seg å bo i boligen.

Hvis du allerede har leid minilager til oppussingen, kan du bruke det videre for å sette bort det som eventuelt ikke skal være med på bildene. Du kan enkelt reservere et minilager på nett her.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Forbered deg på å rydde bort sommeren

Forbered deg til å rydde bort sommeren

Høsten er på vei for fullt, og tiden for å klippe gress, sitte ute på verandaen og på uteserveringen er snart over. Om ikke lenge skal alt av sommerutstyr vike for kjelker, vinterklær og spader. Men er du klar til å sette bort sommerutstyret?

Pant på flytteesker

Vi vil ha dine brukte flytteesker

Leier du lager hos City Self-Storage og har noen av våre flytteesker liggende? Lever eskene inn på Torshov og få pant for dem!

Studentlagring sammen

Slik får studenter bedre plass mens de sparer penger

Verken studentbudsjettet eller studenthybler er kjent for å være romslige, og stramt budsjett og plassmangel er problemer for mange. Vi har en løsning som gir studenter bedre plass, uten at det tar en stor bit av budsjettet.

Lager med fornybar energi

Strøm med opprinnelsesgaranti på lageret

For å bli et enda mer bærekraftig selskap ser vi alltid etter mer miljøvennlige løsninger i produksjon, daglig drift og på våre produkter. Et viktig tiltak er å optimalisere vårt strømforbruk og kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti.