Ting du må tenke på når du flytter i Oslo

Skal du flytte i Oslo? Her er de største fellene du kan havne i, og løsninger til hvordan du unngår å havne i dem.

Flytting i Oslo

Du skal flytte, ny kåk nye muligheter, og det kribler av forventning i magen. Kanskje skal du flytte fra en toroms på Torshov uten balkong til en terrasseleilighet ved Tonsenhagen, et rekkehus på Rødtvet eller en villa på Vinderen. Du skal rett og slett flytte livet ditt fra ett hus til et annet, klær, bøker, møbler, minner, sminke, håndklær og platesamling.

Det er enkelt, og Oslo-folk gjør det tilsynelatende hele tiden. Men det finnes likevel noen klassiske feller som kan bli både slitsomme og dyre for deg. Vi ramser opp flytte-fellene, så du slipper å gå i dem!

Her er de største fellende ved flytting i Oslo

Jeg eier egentlig ikke så mye»- tankegangen

Alle som skal flytte, tenker det samme. «Jeg eier ikke så mye, det går fort å pakke.» Men før du vet ordet av det står du der med svetteperler i panna i en orkan av gamle fotoalbum, finkjoler og hvitvinsglass mens de som skal overta din gamle leilighet, venter i gangen.

Løsning: Skaff deg en oversikt over hvilke eiendeler du skal ha med deg, lenge før du begynner å pakke. Bruk flyttingen som en gyllen anledning til å kaste og gi bort det du ikke vil ha!

Pakking i svarte søppelsekker

En slager blant studentflytterne, men kanskje ikke det mest praktiske (eller stilige) . Du tenkte kanskje som punktet over «jeg eier ikke så mye, så jeg trenger heller ikke å investere i pappesker». Og dermed er rullen med søppelsekker ute, og nå står hele familien og stapper oppi. Men det er en dårlig ide. Bilderammer, kniver, bøker og hårspenner vil sørge for at plastposene revner, og i følge Murphys lov på verst tenkelige tidspunkt.

Løsning: Invester i gode flytteesker, og merk dem godt! Pakk systematisk, og bruk bobleplast og tallerkendelere for alt det er verdt.

Feilparkering

Om du ikke ønsker å leie flyttebyrå, men derimot har funnet det like praktisk å leie henger og kjøre flyttelasset selv, skal du vite at det er svært få leiligheter i Oslo sentrum der det bugner av store, ledige parkeringsplasser rett utenfor inngangsdøra.

Løsning: Sørg for å sjekke ut forholdene før du kjører ut med lasset selv, så slipper du å vifte vekk hissige parkeringsvakter og komme på kant med naboene allerede første dag.

Flyttelasset står sånn halvveis på gata

Enten du ender opp med å bruke et profesjonelt flyttebyrå eller kjører lasset ditt selv, er det aldri en god ide å la flyttelasset stå lett tilgjengelig mens dere løper opp og ned trapper, og inn og ut dører. Det er dessverre alltid noen som ikke gjør forskjell på hva som er ditt og mitt, og det hadde jo vært kjedelig om du skulle miste både sølvtøy og støvsuger kun for et øyeblikks uoppmerksomhet.

Løsning: A) Flytt ett og ett lass, og følg lasset fra bil til leilighet. Lås bilen. B) Sørg for at en av dere alltid står og passer på bilen (ta det på skift, så alle får seg en pause).

Sist men ikke minst, her er De Fire Gylne P-ene for effektiv flytting

  • Planlegging: Skaff en oversikt over hva du skal ta med deg. Og kast det du ikke lenger vil ha!
  • Pappesker: Pakk systematisk, og merk eskene.
  • Plast: Tallerkener, glass og ellers alt som kan knuses trenger noe mykt som beskyttelse. Bobleplast er tingen!
  • Pustepause: Ikke slit dere ut. Sett av tid til ny energi med en pizza og en pust i bakken.

Lykke til med flyttingen!

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Huskeliste dagen før utflytting

Hva bør du gjøre dagen før du flytter og etter utvasken?

Dagen er her snart, og forhåpentligvis har du rukket å gjøre deg ferdig med pakking, og alle andre gjøremål som følger i en flytteprosess. Kryss av disse siste stegene for at flyttedagen skal gå så smertefritt som mulig.

Husk dette en uke før du flytter

Hva bør du gjøre uken før du flytter?

Nå har du kanskje begynt å kjenne på stresset, men forhåpentligvis har du fått gjort unna mye av de viktigste tingene. Det er et par ting som gjenstår på vår liste før du er klar for det nye som venter, om det er et nytt hjem, en reise, eller kanskje noe helt annet.

husk to uker før du flytter

Hva bør du gjøre to uker før du flytter?

Når det er to uker igjen er det på tide å få fart på sakene, slik at du slipper å stresse unødvendig de siste dagene før du flytter. Få unna et par ting du kan gjøre allerede nå.

person som forbereder flytting

Hva bør du gjøre en måned før du flytter?

Det er mange som flytter i disse dager, og det er mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på måneden før du flytter.