4 råd til å gjøre boligen salgsklar

Planlegger du å selge din bolig? Da har du flaks, for her kommer vi med 4 enkle tips til hvordan du gjør din bolig salgsklar.

4 råd til å gjøre boligen salgsklar.

Våre råd er enkle, men kan kanskje hjelpe deg å få en bedresalgspris. Fiks småskavanker, rydd og gjør rent, pakk overflødige ting vekk og gjør det hyggelig.

Fiks småskavanker

Når du har bodd i en leilighet er det nesten uunngåelig at det kommer småskavanker. Dersom det er mange av disse, kan det være noe som får mulige kjøpere til å ombestemme seg. Sjekk at dører på skap og skuffer er i orden, og sørg for at håndtak sitter godt og ser fine ut. Smør også hengsler som knirker. Dersom du har en kran som drypper er dette absolutt noe du bør få orden på før potensielle kjøpere står i døra. Om du har slitt maling på vegger, eller mye hull etter bilder og hyller som har vært hengt opp, kan du vurdere å sparkle og gi veggene et strøk maling. Det er utrolig hvor mye litt ny maling kan gjøre for et rom.

Rydd og gjør rent

Det er ikke før du skal ha visning på din bolig at du skal ta den kjappe vasken. Før du skal vise frem hjemmet du skal selge bør du gå gjennom alle kriker og kroker, for det vil nok mulige kjøpere også gjøre. Rydd i garasje, gangen, skuret, på loftet og i kjelleren, og i kjøkkenskuffene. Ta også en runde i skap, og sørg for at rør på bad og kjøkken er godt synlige. Skulle du kanskje også fått styr på ledninger som ligger og slenger? Her får du noen tips til hvordan du kan organisere disse.

Vi har også fått hjelp av eiendomsmegler Truls Hauge, daglig leder i PROA Eiendomsmegling Lørenskog. Sammen kommer vi med våre beste tips til det du bør huske før du fotograferer boligen for salg, og hvordan du forbereder deg best mulig til visningen.

Pakk bort det overflødige

Før du skal selge bør du fjerne møbler og sørge for at det ser åpent og ryddig ut hjemme. Når du rydder bort møbler må du huske å beskytte dem med bobleplast, bølgepapp og flyttetepper når du skal flytte, og kanskje dekke til med plastcover hvis de skal stå lagret over litt tid. Da beskytter du møblene for skader og støv. Ta bort små, personlige gjenstander som kan gjøre at det ser rotete ut. Du må huske at mulige kjøpere skal kunne se for seg å bo der, og da må din personlige stil vike. Småtingene kan du pakke inn i silkepapir eller bobleplast, og samle i esker for å beskytte dem til du pakker det opp igjen. Du finner flyttemateriell i vår flyttebutikk.

Gjør det hyggelig

Når boligen er fikset, ryddet, vasket du har fått bort det overflødige, kan du gjøre den siste touchen. Sett nye stearinlys i lysestaker, kjøp inn friske blomster til vasene, og still frem litt snacks og drikke. Når de mulige kjøperne kommer kan du la dem gå rundt og forestille seg å bo i hjemmet, mens du trekker deg tilbake, og er der om de skulle ha spørsmål.

Hvor skal du gjøre av det overflødige?

En stor del av klargjøringen til å selge handler om å få ryddet unna overflødige ting. Du skal helst ikke legge det i boden eller garasjen, for der kan de ha interesse av å se før de kjøper boligen. Da kan du starte med å leie et lite oppbevaringsrom på et eksternt lager, hvor du får plass til det du ønsker å få bort. Vi leier ut minilager i Oslo og omegn, Østfold, Drammen og Stavanger, i flere ulike størrelser. Du kan leie den plassen du har behov for, og dersom du trenger mer eller mindre plass senere kan du oppgradere- eller nedgradere lagerplassen du leier. Ta gjerne kontakt med vårt kundesenter dersom du har spørsmål, eller reserver et minilager enkelt på nett her.

Lykke til med salget!

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Husk dette når du flytter

Dette må du huske før du flytter

Vi går inn i en tid hvor mange flytter, og da er det mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på hva som bør skje allerede når du bestemmer deg for å flytte.

Flyttemateriellet du trenger

5 flyttemateriell som gjør flyttingen enklere

Når du skal flytte eller lagre er det mye du kan klare deg uten, men vi anbefaler at du går til innkjøp av noe grunnleggende for å sikre en god og sikker flytting og lagring. Se hva du bør kjøpe her.

Student flytter

Dette må du vite før du flytter for å studere

Skal du flytte for å studere? Da har vi noen gode råd til deg - her er alt du trenger å vite.

God hygiene på flyttedagen

Slik beholder du god hygiene når du flytter

Det er alltid viktig å tenke på hygiene, også når du flytter. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan beholde god hygiene når du flytter.

close