Dette må du huske før du flytter

Vi går inn i en tid hvor mange flytter, og da er det mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på hva som bør skje allerede når du bestemmer deg for å flytte.

Hva kan du gjøre på forhånd?

Alt du kan få gjort tidlig er lurt å bare gjennomføre. Det er fort gjort å tenke at “dette kan jeg fikse senere”, men når senere da kommer er det gjerne andre ting du bør fokusere på. Vær strukturert, og finn ut hva du kan få gjort allerede nå - du kommer til å takke deg selv senere.
Vi kommer med noen tips under.

 • Bestemme flyttedato
 • Søke om fri fra jobb
 • Søke om bytte av barnehage/skole
 • Hva er inkludert?
 • Sjekke oppsigelse av abonnementer
 • Rydde og selge
 • Sjekke når du kan flytte ut og inn

En flytting tar tid, og det kan være du må ta deg fri fra jobb for å gjennomføre flyttingen. Det er også fint å unngå å legge viktige planer denne dagen. Sjekk når du må være ute av den gamle leiligheten, og når du kan flytte inn i den nye, så vet du det dersom du må planlegge litt ekstra.

Du gjør deg selv en stor tjeneste dersom du klarer å avtale innflyttingsdatoen før du må være ute av den andre leiligheten. Det er ikke alltid dette er mulig, men da finnes det løsninger som kan hjelpe deg å flytte ut tidsnok, for eksempel minilager for mellomlagring.

Søke om fri fra jobb

Dersom du skal flytte på en arbeidsdag er det lurt å be om fri så fort du vet når du skal flytte. Det er lurt å være tidlig ute, så er du sikker på at du ikke står fast på jobb store deler av dagen.

Det er ikke sikkert du trenger å bruke en feriedag for å få til fri på flyttedagen. Noen arbeidsgivere tilbyr velferdspermisjon på flyttedagen til sine ansatte, dette bør du sjekke om din arbeidsgiver gjør, så slipper du å bruke en feriedag. Dersom du kan jobbe opp avspasering kan du også gjøre en avtale om å avspasere på flyttedagen.

Søke om bytte av barnehage/skole

Har du barn som går på skole eller i barnehage kan det hende de må bytte, eller at du må søke for at de skal beholde plassen de har i dag. Det er viktig å være ute i god tid, og sjekke frister for å søke. Informasjon om frister finnes ofte på kommunens nettside.

Sjekk hva som er inkludert

Finn ut om det er noen goder som er inkludert i leien i ditt nye hjem. Ofte er internett og TV-abonnement inkludert i leieprisen når du leier leilighet. Hvis TV er inkludert kan det også hende at du kan få tilgang til enkelte strømme-apper via denne løsningen, og da kan du spare litt penger hver måned.

Sjekke oppsigelsestid på abonnementer

Veldig mange har en måneds oppsigelsestid. Dersom det er abonnementer du ikke skal ta med deg til det nye hjemmet bør du vite når du må si opp for å unngå unødvendige utgifter. Da kan du markere datoen du må si opp i kalenderen, slik at du ikke glemmer det når du står midt oppi flyttingen.

Begynner flyttedagen å nærme seg? Se også flere ting du må huske en måned før du flytter.

Begynn å rydde og selge

Dersom du har mulighet kan du begynne å gå gjennom tingene dine. Vil du ta med deg alt til ditt nye hjem? Dette er en gyllen mulighet til å starte litt på nytt, og få bort det du har vurdert å kvitte deg med en stund.

 • Gå gjennom tingene
 • Vurder hva som kan selges
 • Hva skal du gi bort?
 • Hva bør kastes?

Når du starter tidlig får du ro til å gjøre denne jobben ordentlig, og du slipper å gjøre det når du har flyttet og også må rydde på plass et helt flyttelass. Kanskje kan du også spare litt penger på flyttehjelpen og mellomlagring hvis du klarer å gjøre flyttelasset mindre!

Se etter det du trenger til vask

Du vet at utvasken kommer om noen  måneder, så det er lurt på bruke de neste månedene til å se etter gode tilbud på det vaskeutstyret eller vaskemidlene du mangler. Så slipper du å bruke mye penger på å kjøpe rett før!

Å beholde god hygiene på flyttedagen er viktig - her får du noen enkle og gode tips du kan ta med deg inn i flytteprosessen.

Få flere flyttetips

Når flyttingen begynner å nærme seg er det andre ting du må huske. Her får du listen over det du må huske en måned før du flytter.

Vi har også lister som gjelder senere i flytteprosessen:

Dette må du huske to uker før du flytter.
Her er tips til alt du må gjøre en uke før flyttedagen.
Her får du råd om hva du bør gjøre dagen før flyttedagen, og hva du må huske etter utvasken.

Har du spørsmål? Vi er tilgjengelige på telefon, chat og mail og hjelper deg gjerne med spørsmål om lagring i forbindelse med flyttingen.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Huskeliste dagen før utflytting

Hva bør du gjøre dagen før du flytter og etter utvasken?

Dagen er her snart, og forhåpentligvis har du rukket å gjøre deg ferdig med pakking, og alle andre gjøremål som følger i en flytteprosess. Kryss av disse siste stegene for at flyttedagen skal gå så smertefritt som mulig.

Husk dette en uke før du flytter

Hva bør du gjøre uken før du flytter?

Nå har du kanskje begynt å kjenne på stresset, men forhåpentligvis har du fått gjort unna mye av de viktigste tingene. Det er et par ting som gjenstår på vår liste før du er klar for det nye som venter, om det er et nytt hjem, en reise, eller kanskje noe helt annet.

husk to uker før du flytter

Hva bør du gjøre to uker før du flytter?

Når det er to uker igjen er det på tide å få fart på sakene, slik at du slipper å stresse unødvendig de siste dagene før du flytter. Få unna et par ting du kan gjøre allerede nå.

person som forbereder flytting

Hva bør du gjøre en måned før du flytter?

Det er mange som flytter i disse dager, og det er mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på måneden før du flytter.