Slik beholder du god hygiene når du flytter

Det er alltid viktig å tenke på hygiene, også når du flytter. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan beholde god hygiene når du flytter.

Få enkle tips til hvordan du beholder god hygiene gjennom flyttedagen.

En kort oppsummering:

 • Tenk på hvor du tar
 • Ha våtservietter og antibac tilgjengelig
 • Vask hender
 • Bruk flyttehansker og skift klær

Hvorfor er hygiene under flyttingen viktig?

Hygiene er alltid viktig, og når du flytter er det mange kontaktpunkter som gjør at det kanskje blir litt ekstra viktig, for å holde deg selv og andre friske og raske. Det er kjedelig å bli syk når du endelig er ferdig innflyttet.

Vi skjønner at fokuset gjerne ikke ligger på hygiene, men heller på å bli ferdig så fort som mulig. Våre råd er derfor enkle å gjennomføre, og vil ikke tilføre noe ekstra stress inn i flyttesituasjonen.

Tenk på hvor du tar

I løpet av flyttingen tar du veldig mange steder. Du tar på flytteesker, på flyttebil, dører, og du tar mange steder hvis andre tar. Etterpå tar du kanskje på mobilen, kansje du tar på de som hjelper det, og så i ansiktet. På denne måten er det fort å spre bakterier, så prøv å vær litt obs på hvor du tar, og unngå å ta for mye følgende steder uten å vaske hendene

 • På hverandre
 • På mobilen
 • I ansiktet

Mulighet for vask

Vi kan starte med en kort huskeliste som vi skal gå nærmere inn på.

Følgende er lurt å ha tilgjengelig på flyttedagen:

 • Våtservietter
 • Hånddesinfeksjon
 • Flyttehansker
 • Såpe

Det er vanskelig å unngå å ta på skitne steder når du flytter. For å opprettholde en god hygiene gjennom flyttedagen er det lurt å ha både våtservietter og hånddesinfeksjon tilgjengelig, spesielt dersom håndvask ikke er tilgjengelig gjennom dagen. Våtservietter er fine for å få bort skitt på hendene, og antibac fjerner bakterier.

Dersom du flytter inn i et nytt hjem er det som regel en vask tilgjengelig. Husk å pakke såpe lett tilgjengelig i flyttelasset, slik at dere får vasket hendene i løpet av dagen. Du kan for eksempel legge såpen i bagen eller esken du pakker for det første døgnet i det nye hjemmet >

Regner det på flyttedagen? Her er noen enkle råd du kan gjøre for å beskytte dine eiendeler på en regnfull flyttedag > 

Flyttehansker

Et enkelt råd å følge er å bruke flyttehansker, som er gode for flere ting. Først og fremst beskytter du hendene dine under flyttingen. Du unngår små kutt og andre skader som lett oppstår når det skal bæres mye og du jobber med pappesker. Du får også bedre grep på det som bæres.

Her kan du se video av hvordan du bretter opp flytteesken >

Samtidig som du beskyttes mot skader og får bedre grep, blir du ikke like skitten på hendene om du bruker hansker. Det er viktig å være obs på at det fortsatt er lurt å vaske, eventuelt desinfisere hendene dine når du tar av hanskene. Hanskene blir skitne og får bakterier eller virus på seg, og du vil ikke være sikker på at du ikke tar borti det når du tar hanskene av deg.

Skift klær

Når du er ferdig med å bære alt inn i leiligheten, kan det være lurt å skifte klær. Husk at du har vært mange steder, og vært borti mye med klærne du flyttet i. Før du begynner å sette deg i sofaen og rer opp sengen, kan det være lurt å bytte klær.

Hvis du følger disse enklere rådene får du til en mer hygienisk flytting.

Vi oppfordrer også alle til å følge helsemyndighetenes råd for å hindre smitte.

Lykke til med flyttedagen!

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

person som forbereder flytting

Hva bør du gjøre en måned før du flytter?

Det er mange som flytter i disse dager, og det er mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på måneden før du flytter.

Husk dette når du flytter

Dette må du huske før du flytter

Vi går inn i en tid hvor mange flytter, og da er det mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på hva som bør skje allerede når du bestemmer deg for å flytte.

Flyttemateriellet du trenger

5 flyttemateriell som gjør flyttingen enklere

Når du skal flytte eller lagre er det mye du kan klare deg uten, men vi anbefaler at du går til innkjøp av noe grunnleggende for å sikre en god og sikker flytting og lagring. Se hva du bør kjøpe her.

Student flytter

Dette må du vite før du flytter for å studere

Skal du flytte for å studere? Da har vi noen gode råd til deg - her er alt du trenger å vite.

close