Hjelp – jeg skal flytte inn i kollektiv

Skal du flytte inn i et kollektiv? Det er mange ting du bør tenke på, både for å ta vare på dine ting og for å unngå et stappfullt kollektiv. Les våre tips.

Det finnes mange gode grunner til å flytte inn i et kollektiv; fellesskapet, økonomien, festene. Det er et felles hjem, der beboerne bor sammen som en familie. En mulighet for å skape bånd med forskjellige mennesker, og samtidig ha frihet i eget hjem. Det er ofte store fellesområder, hvor alle kan bidra med innredning med hver sine skjeve møbler.

Har vi bruk for fire sofaer og tre stekepanner?

Når mange mennesker samles og deles om et hjem, som mange gjør i kollektiver, vil det ofte være i hvert fall to av samme ting – kanskje har dere alle sofa? Selv om deres fellesområder kanskje er stort, er det litt voldsomt med fire sofaer og sofabord. Og selv om felleskjøkkenet har masser av skapplass, er det da virkelig nødvendig med tre stekepanner og to kaffemaskiner? Det er bra å ha litt forskjellig å velge mellom, men det er nok en god idé å sette seg sammen, og få frasortert ting dere har for mange av, og få dem oppbevart. Her kan du se hvoran du best gjør tingene klar til oppbevaring.

 Kan arvestykket fra farmor tåle en fest?

Kollektivet er ofte også fylt med fest og glade dager, hvor mennesker samles i festlig humør. Festene kan gå vilt for seg, så det kan være en god idé å vurdere på forhånd om gulvteppet du har arvet fra farmor skal få ligge på kollektivets gulv, eller om det lureste er å lagre det et annet sted til du har ditt eget sted, og et kan ligge trygt.

Er det din eller min kähler vase?

Når mange mennesker bor sammen over lengre tid, kan det være vanskelig  å huske, hva som var hvem sitt, når tiden for å flytte ut kommer. Dette er spesielt vanskelig i felles kjellerrom eller oppbevaringsrom – der tingene har stått lenge uten å bli brukt. Når dere oppbevarer, er det derfor lurt å notere hvem som eier hva. Skriv også på kassene og posene hva som er i dem, så blir det veldig oversiktlig.

Dersom du har spørsmål til lagring kontakt en av våre lagereksperter her, eller kom innom en av våre butikker.

 

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Huskeliste dagen før utflytting

Hva bør du gjøre dagen før du flytter og etter utvasken?

Dagen er her snart, og forhåpentligvis har du rukket å gjøre deg ferdig med pakking, og alle andre gjøremål som følger i en flytteprosess. Kryss av disse siste stegene for at flyttedagen skal gå så smertefritt som mulig.

Husk dette en uke før du flytter

Hva bør du gjøre uken før du flytter?

Nå har du kanskje begynt å kjenne på stresset, men forhåpentligvis har du fått gjort unna mye av de viktigste tingene. Det er et par ting som gjenstår på vår liste før du er klar for det nye som venter, om det er et nytt hjem, en reise, eller kanskje noe helt annet.

husk to uker før du flytter

Hva bør du gjøre to uker før du flytter?

Når det er to uker igjen er det på tide å få fart på sakene, slik at du slipper å stresse unødvendig de siste dagene før du flytter. Få unna et par ting du kan gjøre allerede nå.

person som forbereder flytting

Hva bør du gjøre en måned før du flytter?

Det er mange som flytter i disse dager, og det er mye å huske på. Her er en sjekkliste som kan gjøre perioden fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk flytter, litt enklere. I dette innlegget fokuserer vi på måneden før du flytter.