|

CSS logo

Flytte fra hverandre: Hva skjer nå?

Dere har bestemt dere for å flytte fra hverandre, og det siste dere ønsker å tenke på er alt det praktiske som følger med. Dessverre er det ikke så enkelt, og det er flere ting dere må ta stilling til. Vi har samlet noen råd for å gjøre prosessen litt lettere.

Her er listen dere må gjennom:

 • Bestem hva som skal skje med hjemmet
 • Bestem hva som skal skje med møbler og innbo
 • Gå gjennom felles abonnementer og tjenester

Hva skal skje med hjemmet? 

Hva som skjer med deres felles hjem kommer an på hvordan forholdet er, og hvilke avtaler dere har til grunn. Ble det gjort en avtale før dere flyttet sammen, er dere gift og har en ektepakt, eller skal dere bli enige om hva som skal skje med deres felles hjem nå? 

Det vanligste når man har vært samboere er at hver beholder eiendeler de gikk inn i forholdet med. Dette gjelder med mindre man har laget en samboerkontrakt hvor det er spesifisert hva som skal skje og hvordan ting skal fordeles. Er man gift forholder man seg til ekteskapsloven og eventuell ektepakt. Les mer om ekteskapsloven hos lovdata (ekstern lenke).

Når dere har funnet ut av om en av dere skal bli boende, eller om begge flytter ut, kan det bli nødvendig med et midlertidig hjem hvis utflyttingen skal skje raskt.

Midlertidig hjem

Dersom du har behov for et midlertidig hjem, kan du høre med venner og familie i en overgangsperiode. Kanskje har noen et rom til overs, en leilighet du kan leie, eller kanskje de kjenner noen som har?

Ønsker du ikke å høre med kjente, finnes det flere andre løsninger. Blant annet hoteller, utleiefirmaer og privatpersoner tilbyr korttidsleie, og det er et fint alternativ som gir deg tid til å finne en mer permanent løsning. 

Hva skal skje med tingene?

Står du igjen med mange møbler, men ingen plass til å sette dem? Det finnes heldigvis flere løsninger på dette.

 • Vent med å flytte det ut
 • Lån plass hos venner og familie
 • Sett tingene på et minilager

Vent med å flytte det ut

Hvis det lar seg gjøre, vil kanskje det enkleste være å la eiendelene stå til du har funnet et sted å bo. Da må du bare flytte dem en gang, og jobben blir lettere. Kanskje hjelper du den andre parten også med litt tid til å erstatte møblene. 

Det er ikke alltid dette lar seg gjøre, spesielt dersom man ikke skilles som venner. Da kan et av de andre alternativene være bedre for deg. 

Lån plass hos venner og familie

Dersom du kjenner noen som har ekstra plass kan det være du kan låne bodplass til å lagre tingene midlertidig. De som mest sannsynlig har plass, er de som bor i hus eller større leiligheter med stor bod eller flere boder. 

I byen er det gjerne lite bodplass. Så da er man veldig heldig om man kjenner noen som har plass til store møbler. Da kan vårt siste alternativ være mer realistisk. 

Lei et minilager

Hos City Self-Storage kan du leie minilager, og få bedre plass til møblene du sitter igjen med. Minilager er en innendørs bod uten innsyn som kun du har tilgang til.

Lagerbygget er temperert, og egner seg godt til lagring av møbler og innbo. Dette er altså et fint sted for å sette møbler i en overgangsperiode, mens du finner ut av ting med litt mer ro. 

Gå gjennom felles abonnementer og tjenester

Det er viktig å ta en gjennomgang på alt som har vært felles. Kanskje ønsker dere å fortsette å dele strømmetjenestene, men dere må uansett avklare hva som skal skje med de ulike abonnementene og tjenestene fremover.

Her er er en liste med noe som er lurt å sjekke:

 • Strømmetjenester og musikk
 • Strømabonnement
 • Forsikringer
 • Felles banktjenester
 • Dørleverings-abonnement
 • Mobil

Annet å huske når du flytter

Når du har kommet så langt at det er på tide å flytte ut, er det flere ting du bør huske på. Her får du en liste over alt du må huske når du flytter. 

Har du spørsmål om lagring? Ikke nøl med å ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.