Hjelp, jeg får ikke til å brette opp flytteesken!

Du er ikke alene, for de fleste av oss har vel opplevd frustrasjonen som treffer når man står midt i pakkerotet hjemme, og flytteesken nekter å samarbeide. Fortvil ikke, vi guider deg gjennom det.

Alle våre esker kommer med en forklaring på hvordan den skal brettes opp. Denne bør følges for at esken skal være stabil under både flytting og lagring. I videoen over ser du hvordan forklaringen utføres i praksis, og under kan du lese deg gjennom stegene dersom du heller ønsker det.

Steg for steg:

 • Du starter med å slå opp esken, enden med A, B og C skal være opp.
 • Legg A inni esken
 • Slå inn begge klaffene merket C over B, og legg dem ned i esken.
 • Dra opp begge klaffene merket C, inni esken, og legg ned A slik at esken får dobbel bunn
 • Brett D og E inn i esken, pass på at de ligger over klaffene merket C
 • Åpne håndtakene på esken før du legger ting oppi, slik at den er enklere å bære
 • Esken er klar til å pakkes i, lykke til!

Derfor er brettingen av flytteesken viktig

City Self-Storage sine flytteesker er av god kvalitet, og har dobbel bunn for å tåle vekt. Flytteeskene har også en selvlukkende funksjon som gjør dem enkle å håndtere. Når du bretter opp flytteesken er det viktig å følge anvisningen slik at esken holder den kvaliteten den skal ha. God kvalitet på flytteeskene og riktig bretting av dem minimerer risikoen for at eiendelene dine blir ødelagt under flytting eller oppbevaring.

Si at du har det travelt, hopper litt over instruksjonene, og glemmer å brette opp flappene merket C før du legger ned flappen merket A, eller at du glemmer å legge ned A før du begynner å pakke i esken.

Da risikerer du at en av følgende skjer:

 • Bunnen er ikke festet og faller ut når du legger i vekt
 • Bunnen tåler ikke like mye vekt som den skulle gjort dersom du brettet den riktig
 • Esken gir etter når du løfter den
 • Dine eiendeler blir ødelagt

Hvilken flytteeske bør du velge?

Hvilken type flytteeske du bør kjøpe avhenger veldig av hva du skal pakke ned.

Store og små flytteesker har noen kvaliteter til felles:

 • Kan bæres og håndteres uten å gå i stykker
 • Tåler å bli stablet

De store flytteeskene rommer mer, men vi anbefaler ikke å pakke esken full av tunge gjenstander, da dette vil bli veldig tungt å bære. De store eskene egner seg derfor bedre til lettere gjenstander, eller en kombinasjon av noe tungt og lettere ting. De små eskene kan fint fylles med tunge ting uten å bli for tung til å bæres etterpå, og egner seg derfor veldig godt til for eksempel bøker eller permer.

Det finnes også garderobeesker, inndelere til eskene og plastkasser. Les vår kjøpsguide til flytteesker her. Dersom du trenger flytteesker kan du bestille på nett her, eller komme innom en av våre butikker, hvor vi har et godt utvalg av flyttemateriell.

Lykke til med pakkingen! Ikke glem at du alltid kan ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Student flytter

Dette må du vite før du flytter for å studere

Skal du flytte for å studere? Da har vi noen gode råd til deg - her er alt du trenger å vite.

God hygiene på flyttedagen

Slik beholder du god hygiene når du flytter

Det er alltid viktig å tenke på hygiene, også når du flytter. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan beholde god hygiene når du flytter.

salgsklar bolig

4 råd til å gjøre boligen salgsklar

Planlegger du å selge din bolig? Da har du flaks, for her kommer vi med 4 enkle tips til hvordan du gjør din bolig salgsklar.

Flytte fra stort til mindre

Mitt lille flytteeventyr

Å flytte er både stress og kan være vanskelig. Vår kollega i Danmark har jobbet med flytting siden 2015, og føler fortsatt at flytteprosessen krever mye tid og energi. Men hun har lært flere triks som kan hjelpe. Les om hennes flyttereise, kanskje blir du også litt klokere?

searchclose