Bilbaner og trange klær topper listene

En undersøkelse gjennomført av engelske Access Self Storage viser at nostalgi er en viktig driver i hva folk velger å ta vare på. Det er nemlig gamle leker og memorabilia som de fleste oppgir at de lagrer på eksterne minilagre.

Lekebil

Minilager er en forholdsvis ny bransje, men flere og flere velger å benytte seg av denne tjenesten for å rydde bort ting man ikke lenger har bruk for, men som man samtidig ikke har hjerte til å kvitte seg med.

Engelske Access Self Storage har undersøkt hva folk oppbevarer i lagerboder og på toppen av listen kommer gamle leker og minnegjenstander, tett fulgt av klær som ikke lenger passer.

– Bilbaner, hockeyspill og ikke minst Star Wars-leker og den type memorabilia er det mange menn – og noen kvinner – som ikke ønsker å kvitte seg med. Forståelig nok, sier Isak Larsson i City Self Storage.

– Klær er også vanlig å lagre, spesielt dresser og fine kjoler. Men de opptar gjerne irriterende mye plass i kjellerboder og garasjer, hvor de også blir utsatt for fuktighet og støv. Da er det greiere å flytte det til en skikkelig lagerbod som er ren og tørr.

De mest vanlige lagringsartiklene

Her er hva de fleste engelskmenn lagrer på minilager i følge Access Self Storage:

 • Nostalgileker, sjeldne tegneserier og minnegjenstander (Harry Potter, Star Wars, Rubiks kube, Barbie and Scalextric)
 • Favorittklær som ikke lenger passer
 • Familiefoto/Bilder fra jul , sommerferie og spesielle hendelser.
 • Kongehus-suvenirer. (Det er briter vi snakker om!)
 • Spesialutgaver av aviser og magasiner
 • Brudekjoler
 • Musikk-kassetter, VHS, vinylplater
 • Gammel elektronikk. (Første mobiltelefon, Walkman, gamle PCer)
 • Kjærlighetsbrev fra gamle ex-er
 • Gamle postkort
 • Ikke bare nostalgi

City Self-Storage tilbyr også lagring av sesongrelaterte gjenstander slik som hagemøbler, snøfresere, motorsykler, båtutstyr og lignende, og er ikke helt enig at det er nostalgi som er hoveddriveren for fremveksten av minilager.

– Det vi opplever, i tillegg til sesongkundene, er at mange vil rydde bort før visning og oppbevarer overflødige møbler og krimskrams hos oss noen måneder mens de selger. Samtidig får mange dobbelt opp av utstyr og møbler når to husholdninger flytter sammen, og ofte syns en det er greit å ta vare på det ekstra settet en periode, avslutter Larsson.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

City Self-Storage er et selskap i Self Storage Group ASA.

Eurobox og City Self-Storage

Slik er City Self-Storage og Eurobox Minilager sammen

Siden 1993 jobbet Eurobox Minilager og City Self-Storage hver for seg med å løse plassproblemer, men i januar 2020 ble selskapene slått sammen. Nå er 27 års erfaring samlet på ett sted, les hvordan selskapene jobber sammen nå.

Plassmange

Plassmangel? Slik får du bedre plass

Ikke la irritasjonen over lite plass ta over roen du skal føle på hjemme. Med noen enkle grep får du bedre plass hjemme!

Frigjør plass hjemme

Frigjør plassen hjemme

Mange av oss har hatt hjemmekontor nå i et par måneder, og skal fortsette med det en periode fremover. Få våre enkle tips til å frigjøre mer plass hjemme.

Lagre dekk stående eller liggende

Skal du lagre dekk stående eller liggende?

Det er snart på tide å legge vinteren bak oss og sette bort vinterdekkene. Men hvordan skal du lagre dem, og bør hjul og dekk lagres liggende eller stående?

searchclose