|

CSS logo

Slik kan du få bedre plass til sykkelen?

Sliter du med å finne plass til sykkelen hjemme? Står den for øyeblikket bare i veien? Her er noen tips til hvordan du kan frigjøre plass og oppbevare sykkelen på en praktisk og estetisk måte.

For mange som bor i mindre boliger, er å oppbevare sykkelen på veggen den beste løsningen. Dette er både praktisk og kan gi et estetisk fint utseende.

For å henge opp sykkelen på veggen, må du kjøpe en spesiell krok. Disse finnes i forskjellige varianter, så her kan det være lurt å sjekke med en sykkelbutikk for å finne den kroken som passer best for din sykkel og bolig.

Hvor bør du henge sykkelen?

Selv om det med det første kan virke rart å henge sykkelen på veggen, skaper det vanligvis en praktisk, unik og stilig innredning.

En idé kan være å henge sykkelen over arbeidsplassen din, noe som skaper en særegen og morsom look, samtidig som det fungerer som en fin påminnelse om å skape tid til litt hverdagsmosjon.

Hvilke hensyn bør tas, når du velger vegg?

Før du henger opp sykkelen på veggen, må du vite hvilken type vegg du har. Ulike type vegger krever nemlig ulike hensyn.

Under forklarer vi de mest generelle hensyn du bør ta når det gjelder de vanligste veggene.

Gipsvegg

Har du en gipsvegg bør du henge sykkelen på stenderne, ettersom en sykkel er nokså tung.

Så, hva er en stender? En stender er en vertikal trebjelke som vanligvis er plassert med 60 cm mellomrom bak gipsplaten. For å få best feste, bør du bore inn i stenderen.

Så, hvordan kan du vite hvor stenderen er? Du kan banke og lytte. Hvis det høres hult ut, er det ingen stender bak gipsplaten.

Hvis du ikke finner en stender, kan du henge opp sykkelen på gipsplaten ved å bruke en gipsplugg som du presser inn i hullet du har boret. Deretter skru inn kroken.

Betongvegg

Hvis du har en betongvegg, trenger du en slagbor for å bore hull, i tillegg til en betongplugg.

For å finne riktig verktøy og plugg, kan det være lurt å få hjelp i en byggebutikk eller lignende.

Mursteinsvegg

Har du mursteinsvegger er det viktig å sørge for at de festene du bruker, er riktige og robuste nok til å støtte vekten til sykkelen.

Vegger av murstein kan være skjøre, så det er viktig å sørge for at du ikke skader veggen når du henger opp sykkelen. Mursteinen du velger må være i god stand, og ikke ha sprekker eller være porøs.

Akkurat som med betongvegger, er det viktig å sikre at du har valgt riktig utstyr før du henger sykkelen opp på en mursteinsvegg. Du bør også være sikker på at du har valgt en egnet vegg, og at du monterer sykkelen på riktig måte og i riktig dybde. Det kan derfor være lurt å spørre om hjelp fra en byggevarebutikk.

Trevegg

Med en trevegg er det viktig å finne den del av veggen som er solid, slik at den tåler sykkelens vekt. Utstyret må være tilpasset treverk. Det finnes for eksempel plater eller kryssfinér som du kan bruke for å fordele vekten riktig og beskytte veggen.

Sykkelen bør også henges opp slik at den henger stabilt og ikke vipper eller beveger seg noe særlig. Dette er for å minimere risikoen for skade på veggen.

Andre måter å skjule sykkelen

Hvis veggen ikke er et alternativ, finnes det selvfølgelig mange andre måter å få plass til sykkelen på.

Du kan for eksempel:

  • Skjule sykkelen bak møbler.
  • Ha sykkelen under trappen i boligen eller i blokken, hvis dette er tillatt.
  • Legge den under senga.
  • Sette den ut på balkongen, om du har dette.

Fortsatt ikke nok plass hjemme?

Sliter du fortsatt med å finne nok plass hjemme til sykkelen din?

Kanskje veggene allerede er fulle, og du har for mange ting som gjør det vanskelig å rydde plass. Samtidig har du kanskje ikke en bodplass eller et sykkelrom tilgjengelig.

Det kan noen ganger føles umulig å finne plass når det allerede er trangt om plassen.

I så fall kan det være lurt å vurdere å leie et minilager. Med et minilager kan du enten sette sykkelen din inn i en lagerbod eller flytte noen av dine eiendeler til lageret for å skape rom til sykkelen hjemme.

I City Self-Storage tilbyr vi sentralt plasserte lagerenheter, slik at du enkelt kan få tilgang til tingene dine når du trenger det.

Våre lagerboder er uten innsyn. Avdelinger våre er utstyrt med videoovervåkning og krever personlig adgangskode for å gi deg tilgang til lageret ditt. På denne måten vet du at dine ting står trygt hos oss, samtidig som det gir deg friheten til å komme og gå som du vil innenfor åpningstidene våre.

Med vår fleksible lagerløsning vil du dermed lett kunne frigjøre verdifull plass hjemme uten å måtte kaste eller kvitte deg med tingene dine, inkludert sykkelen din.

For flere tips, les også vårt blogginnlegg om sykkeloppbevaringstips.

Spør oss om sykkelforvaring

Hvis du har noen spørsmål rundt sykkeloppbevaring eller om du skulle trenge en trygg lagringsplass for sykkelen din, er du velkommen til å kontakte oss.

Kontakt ditt nærmeste minilager via kontaktskjema eller chat, eller ring oss på telefonnummer: 810 12345.

Hvor mye plass trenger du?

Søk på nettsiden

Hva er lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bærehjelp og sjåfør inkludert når du bestiller lager.

Tjenesten forutsetter 6 måneders binding av lagerleien. Les hvordan det fungerer her.

Hva er outlet?

Outletlagre har lavere priser!

Fordi de har en litt merkelig form, en stolpe, rør, trappeadgang eller lignende.

Hva menes med gratis varebil?

Få varebil på kjøpet.
Ved leie av dette lagerrommet får du disponere en gratis varebil når du flytter tingene inn på lageret. Når du har bestilt får du en rabattkode som du kan benytte hos våre samarbeidspartnere.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.